Marius Floarea, director general executiv al OTP Fond de Pensii, a demisionat din toate functiile pe care le ocupa in cadrul companiilor OTP Group, prin acordul ambelor parti, urmand sa revina in sectorul de asigurari si pensii dupa o perioada de odihna.

"Sectorul asigurarilor reprezinta pentru mine prima dragoste, deoarece lucrez de 14 ani in acest domeniu. Astfel, dupa o perioada de odihna voi reveni sa lucrez tot in asigurari si pensii private", a declarat, citat de NewsIn, Floarea, care nu a dorit sa precizeze motivele plecarii sau planurile de viitor in ce priveste cariera profesionala.

In cadrul OTP Group, Marius Floarea a detinut functia de director general executiv al OTP fond de Pensii, administrator si director general al OTP Broker de Pensii, director pe divizia de pensii facultative al OTP Garancia Asigurari si project manager la OTP Bank.

Marius Floarea va fi inlocuit de Calin Matei, membru al directoratului.

"Motivul plecarii sale rezida in abordarea strategica diferita pe care acesta o are referitor la dezvoltarea pe viitor a OTP Group pe piata romneasca", se arata intr-un comunicat al OTP Bank.

OTP Group a mentionat, in acelasi comunicat, ca apreciaza eforturile depuse pana in prezent de Marius Floarea de a pune bazele si de a gestiona fondurile de pensii obligatorii si voluntare, desi rezultatele vanzarilor sunt in urma obiectivelor propuse initial.

Decizia de plecare a lui Marius Floarea a fost luata de comun acord intre acesta si reprezentantii OTP Group in Romania.

Floarea ne spunea spunea recent ca, in octombrie anul trecut, a primit propunerea de a lucra in industria pensiilor private.

“Stiam ca este o piata extrem de puternica la nivel mondial (peste 30 % din resursele fondurilor de investitii si lichiditatilor bursiere la nivel mondial provin din fondurile de pensii) aceste forme de economisire fiind folosite pe scara larga pe plan international”, ne-a spus Floarea.

Floarea s-a a ocupat anterior pozitia de Director al Directiei Marketing si Administrare Retea in cadrul BCR Asigurari.

De curand, Cosmin Paunescu, directorul executiv al societatii slovene de administrare a investitiilor KD Investments, a demisionat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| Două bănci din România amână plata ratelor
Setari Cookie-uri