Vienna Insurance Group AG a cumparat 106,1 milioane actiuni pentru 79,946 milioane lei (22,5 milioane euro), la pretul de 0,7535 pe actiune, potrivit datelor publicate de companie pe Rasdaq.

Vienna Insurance Group AG anuntase, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA.

Fostul actionar majoritar - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie.

Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat 20,2% din Asirom de la Interagro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), ajungand sa detina pachetul majoritar de 50,2%.

Citeste si:

In conformitate cu reglementarile legislative romanesti, Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group trebuia sa faca o oferta in decurs de doua luni celorlalti actionari ai companiei Asirom dupa preluarea pachetului majoritar, care este listata pe piata Rasdaq.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

Dupa preluarea Asirom, Vienna Insurance Group este prezenta pe piata romaneasca prin cinci firme. Ca urmare a cumpararii Asirom, Vienna Insurance Group are o cota de piata de aproximativ 27%, ceea ce inseamna ca firma a devenit lider pe piata din Romania. Vienna Insurance Group mai detine in Romania companiile Omniasig si Omniasig Asigurari de Viata, Unita si asiguratorul agricol Agras.