Moneda europeana era cotata la 3,5320-3,5370 lei la finalul sedintei valutare de marti, la un nivel apropiat de cel de luni seara, dupa ordinele de cumparare de valuta din prima parte a sedintei urmate de cele de vanzare de valuta in schimbul leilor in a doua parte a zilei, sustin dealerii.
La prima ora, euro era cotat la 3,5344 lei, dupa care leul s-a depreciat pana la 3,5610 lei/euro, dar si-a revenit ulterior pana la 3,5435 lei/euro. Dupa ce s-a mentinut in apropierea nivelului de 3,55 lei/euro, curul a scazut pana la finalul zilei la 3,5320-3,5370 lei/euro.

"Nivelul de 3,56 lei/euro a fost speculat de bancile nerezidente care au vandut valuta, iar tendinta de apreciere a leului a fost aliniatala cea inregistrata si de celelalte monede ale tarilor emergente", a spus dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Noaghea a mai spus ca se asteapta ca leul sa continue sa se aprecieze usor in zilele urmatoare, pentru ca dupa Craciun sa se ieftineasca la 3,60 lei/euro.

Cursul afisat marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,5568 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu mai putin de un ban (0,04%) fata de euro, de la 3,5584 lei/euro, cat era luni.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat intre 1,4365 si 1,4419 dolari/euro, iar la 14:10, ora Romaniei, moneda americana era cotata la 1,4394 dolari/euro.

Cursul afisat marti de banca centrala arata o apreciere a monedei nationale cu aproape un ban (0,32%) fata de dolar, de la 2,4789 lei/dolar, cat era luni, la 2,4709 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de marti un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,09% pe an, fata de 6,54% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 6,00% pe an, de la 7,19% pe an, cat era luni.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au coborat usor la 5-6% pe an, pentru ca se apropie sfarsitul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii. In plus, se vehiculeaza si mai multe sume restituite din oferta Transgaz, potrivit dealerilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri