Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat (pilon II), care administreaza fondul Viva, vrea sa ajunga la 300.000 de aderenti la incheierea campaniei de aderare pe pilonul II si la o cota de piata de circa 9%, a declarat directorul de vanzari al companiei, Marius Mocanu.
"Pe 17 decembrie am raportat 250.000 de aderenti la Casa Nationala de Pensii (CNPAS) si speram ca pana pe 17 ianuarie, cand se incheie perioada de aderare, sa inregistram 300.000 de participanti", a spus Mocanu, care si-a exprimat convingerea ca Aviva Fond de Pensii isi va pastra pozitia a patra intre jucatorii de pe piata, insa tinteste locul al treilea, ocupat in prezent de Generali Fond de Pensii.

El considera ca, in perioada sarbatorilor de iarna, intreaga piata va inregistra o incetinire, insa mizeaza pe un avans puternic de aderari dupa acest interval, potrivit NewsIn.

"Nu cred ca vor fi multi romani care vor intra la "loterie", deoarece intreaga piata are aproximativ 250.000 de agenti de marketing autorizati, astfel incat fiecarui agent ii revin circa 11 romani, in conditiile in care piata totala este de 3,4 milioane de romani", a adaugat oficialul Aviva Fond de Pensii, care a subliniat ca presiunea din partea acestora este destul de mare.

Compania Aviva Fond de Pensii are in prezent 34.000 de agenti de marketing, cu 7.000 de agenti mai mult fata de startul pensiilor private (pilon II), a mai spus oficialul Aviva. El considera ca, in trei ani, pe pilonul II vor ramane cel mult zece jucatori.

Dupa cinci raportari bilunare, ING Fond de Pensii a atras peste o treime (33,67%) din cele peste 2,6 milioane de persoane care au semnat pentru un fond de pensii pe pilonul II.

Astfel, in intervalul 17 septembrie-1 decembrie, ING Fond de Pensii a atras 875.872 de aderenti, locul secund in clasamentul fondurilor de pensii private fiind ocupat de Allianz-Tiriac Fond de Pensii, cu 665.832 participanti atrasi si o cota de piata de 25,59%.

Pe locul al treilea se afla Generali Fond de Pensii, cu 244.333 semnaturi atrase in primele doua luni si o cota de piata de 9,39%, in timp ce locul patru este ocupat de Aviva Fond de Pensii, care a raportat 209.282 de participanti la pilonul II si o cota de piata de 8,04% pana pe 1 decembrie, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri