Asiguratorul Asiban a obtinut cele mai bune rezultate din istoria societatii in noiembrie, afisand prime brute subscrise de 55 milioane lei, si a depasit in primele 11 luni tinta propusa pentru intregul an 2007, a declarat, potrivit NewsIn, presedintele societatii, Dumitru Ceraceanu.
Societatea Asiban estimase pentru intregul an 2007 o valoare a primelor brute subscrise de 518 milioane lei.

De altfel, seful companiei prognozase dupa primele noua luni ale anului ca societatea va depasi valoarea primelor brute prognozate pentru finalul anului, precum si tinta de profit, de 9,95 milioane lei.
seful Asiban a mentionat ca societatea va fi vanduta in doua sau trei luni.

Compania de asigurari Asiban a afisat prime brute subscrise in valoare de 445 milioane lei in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 35% fata de acelasi interval din 2006, ca urmare a avansului pe toate segmentele.

"Suntem a treia societate pe profit dupa Allianz-Tiriac si Omniasig, conform datelor din piata", declarase Ceraceanu, pe 20 noiembrie. El adaugase ca Asiban si-a redus ponderea pe segmentul auto la 57% din portofoliu anul acesta, de la 64% in 2006, deoarece acest segment nu este profitabil.

Dupa primele noua luni ale acestui an, Asiban a afisat deja un profit brut de 6,9 milioane de lei, iar rezultatele afisate in perioada ianuarie-septembrie depaseau nivelul prognozat pentru acest interval cu 10%.

In ce priveste structura portofoliului, asigurarile generale au o pondere de 82% din volumul primelor subscrise in perioada mentionata, restul de 18% fiind reprezentat de politele de viata.

El mentionase, luna trecuta, ca daunele platite de societate in primele noua luni din 2007 au urcat mai repede decat valoarea primelor brute subscrise, respectiv cu 46%, pana la 249 milioane de lei.

Cei patru actionari ai companiei anuntasera, la sfarsitul lunii noiembrie, ca asteapta ca potentialii investitori sa-si manifeste interesul, urmand ca operatiunea de vanzare a actiunilor detinute la Asiban sa se concretizeze in prima parte a anului 2008.

Capitalul Asiban este detinut in transe egale de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni, pe care au anuntat ca sunt dispuse sa le vanda.

Banca Transilvania si BCR detin propriile companii de asigurari, in timp ce BRD a anuntat ca vrea sa-si vanda participatia.

CEC, al patrulea actionar al Asiban, se aratase initial interesat sa preia compania de asigurari, potrivit unei declaratii din 30 iulie a presedintelui bancii, Radu Gratian Ghetea, insa a renuntat la idee, deoarece institutia financiara nu poate sa plaseze mai mult de 20% din fondurile proprii intr-o societate comerciala la care detine actiuni.

Divizia europeana de banca de investitii a Rothschild, consultantul Erste Bank in procesul de achizitie a Bancii Comerciale Romane (BCR), a fost mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei de asigurari Asiban, castigand competitia cu banca americana de investitii Merrill Lynch.

La finalul anului trecut, Asiban a inregistrat daune in valoare de 245 milioane lei (72,44 milioane euro), iar pentru finalul acestui an compania estimeaza o valoare a acestora de 250 milioane lei (75,2 milioane euro).

Potrivit statisticilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Asiban a fost al patrulea jucator pe piata asigurarilor din Romania in 2006, cu o valoare a primelor brute subscrise de 436,8 milioane lei, dupa Allianz-tiriac, Asirom si Omniasig. Asiban "controleaza" o cota de 7,62% din piata asigurarilor generale si de viata, arata CSA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri