Millennium Bank vrea sa deschida 40 de unitati noi in 2008, dupa inaugurarea simultana a 39 de sucursale in octombrie, la lansarea pe piata romaneasca, si va tinti "zonele in care exista potential de dezvoltare si de bancarizare a populatiei", a spus directorul general al bancii, Jose Toscano.
Extinderea va avea loc pe parcursul anului viitor si va presupune un proces diferit de cel al lansarii primelor aproape 40 de sucursale, a aratat Toscano, potrivit NewsIn.

"Vom face recrutari, vom deschide noi sucursale, dar nu mai suntem presati ca totul sa se intample pana la o anumita data-limita. Nu pot spune unde vom deschide unitatile noi, pentru ca am incuraja speculatiile pe piata imobiliara, insa cel mai important criteriu este sa fim prezenti in zone in care piata se va dezvolta si pentru care perspectivele sunt pozitive", a declarat seful Millennium Bank Romania.

Potrivit lui Toscano, planul pentru dublarea numarului de unitati in Romania nu este batut in cuie, ci se poate plia dupa profilul populatiei.

"Putem fi flexibili, ne putem modifica planul peste an, important este sa deschidem noile unitati in locuri unde populatia bancarizata este la un nivel scazut", a mai spus directorul Millennium Bank.

De altfel, Toscano spune ca Millennium Bank urmareste ca, prin atragerea populatiei slab bancarizate, sa isi majoreze cota de piata. tintele anuntate anterior de banca prevad cucerirea a 1,5% din piata pana in 2008 si atingerea unei cote de 2,3% pana in 2011.

"Majorarea cotei de piata nu inseamna neaparat ca altcineva pierde cota de piata, deoarece piata romaneasca nu este una saturata, exista oameni care au nevoie de noi finantari si populatie care devine bancarizata", a adaugat directorul Millennium Bank.

Toscano a explicat ca rezultatele bancii in primele luni de activitate pe piata romaneasca au fost mai bune decat estimarile, atat in privinta numarului de clienti atrasi, cat si a nivelului pierderilor in acelasi interval.

Directorul Millennium Bank nu a dorit sa precizeze numarul de clienti atrasi de banca de la debutul pe piata pana la sfarsitul lui 2007, insa a mentionat ca este vorba despre "cateva mii".

Toscano declarase, pe 18 octombrie 2007, la o saptamana de la deschiderea unitatilor, ca Millennium Bank atrasese peste 1.000 de clienti pe toate segmentele.

Millennium Bank Romania estimeaza ca va acumula pierderi totale de 140 milioane euro pana la trecerea pe profit in 2011. in 2007, pierderile au fost estimate la 29 milioane euro in 2007, in timp ce pentru 2008 strategia bancii prevede afisarea unei pierderi de 45 milioane euro, pentru ca in 2009 pierderea sa se reduca la 41 milioane euro, iar in 2010 contul de profit si pierdere sa arate un minus de 25 milioane euro.

Planurile bancii prevad trecerea pe profit din 2011, cu un plus de 1 milion euro. in 2012, reprezentantii Millennium estimeaza ca vor obtine un profit de 27 milioane euro, mai spunea Toscano in momentul lansarii bancii in Romania.

Reprezentantul bancii portugheze a mai explicat, citat de NewsIn, ca banca va opera, in cursul anului viitor, mai multe majorari ale capitalului social, pentru a-si putea acoperi pierderile si pentru a-si sustine investitiile, insa Toscano nu a precizat sumele prevazute pentru 2008.

El a confirmat insa ca, pana in 2011, Millennium Bank va investi aproximativ 295 milioane euro in dezvoltare, potrivit strategiei publicate de banca.

"Bugetul pentru anul viitor a fost deja aprobat de grup si demonstreaza ca ei au multa incredere in afacerea din Romania", a mai spus Toscano.

El a mentionat ca Millennium Bank nu este interesata, in urmatoarea perioada, de achizitionarea unei alte banci pentru a-si extinde afacerea din Romania. "Nu am fi demarat acest proiect greenfield daca nu am fi considerat ca este cea mai buna solutie", a explicat presedintele Millennium Bank Romania, Jose Toscano, adaugand ca, in cazul intrarii pe o piata prin preluarea unui alt jucator, grupul Millennium Bcp urmareste, de obicei, preluarea liderului.

Millennium Bank a concurat, anul trecut, cu Erste Bank pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al Bancii Comerciale Romane (BCR), cursa castigata de grupul austriac, care a platit 3,75 miliarde euro pentru 61,8825% din capitalul liderului pietei bancare din Romania.

In plan extern, reprezentantul bancii portugheze a explicat ca grupul Millennium nu intentioneaza sa intre pe noi piete in perioada urmatoare.

"In aceasta faza ne concentram pe extinderea in Polonia, Grecia si in Romania din acest an. Avem si planuri de extindere in Angola", a mai spus Toscano.

Intrebat cum vede piata romaneasca fata de cea poloneza, el a explicat ca, "in prezent, piata romaneasca este sub cea poloneza, la fel cum cea poloneza era, in momentul lansarii Millennnium, sub cea portugheza".

Pe de alta parte, "dezvoltarea in Polonia a fost mai rapida decat in Portugalia si credem ca va dura chiar mai putin pentru romani sa ajunga la un anumit nivel de dezvoltare", a mai explicat Toscano.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri