Primele din asigurarile intermediate de brokeri ar putea ajunge la 600 milioane euro in 2008, reprezentand 22% din piata asigurarilor, a spus, citat de NewsIn, Gheorghe Grad, membru in consiliul director al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).
"Brokerii ar putea intermedia prime din asigurari in valoare de 600 de milioane euro in 2008, in timp ce veniturile din comisioane sunt estimate la 12-13% din aceasta suma, in conditiile in care piata totala a asigurarilor ar ajunge la 2,7 miliarde euro in acest an", a precizat Grad.

El a adaugat ca piata ar putea creste cu circa 35% in acest an, cu un avans de peste 100% pe segmentul asigurarilor de locuinte, respectiv 40% pe cel al asigurarilor de viata.

Pentru asigurarile de asistenta medicala, reprezentantul UNSICAR estimeaza avansul la 30%, in timp ce pe segmentul auto, cresterea ar putea fi de 15-20%.

"Valoarea primelor intermediate de brokeri ar putea fi de circa 400 milioane euro in 2007, in timp ce veniturile din comisioane s-ar ridica la 60 milioane euro", a mai spus Grad, care a mentionat ca previziunile au fost facute in conditiile in care piata asigurarilor din Romania este estimata la circa 2 miliarde de euro in 2007.

Potrivit reprezentantului UNSICAR, valoarea primelor intermediate de brokeri creste in acelasi ritm cu piata de asigurari, deoarece o mare parte din afacerile companiilor de asigurari se realizeaza prin intermediul brokerilor.

Brokerii de asigurare au intermediat, in 2006, prime in valoare de 288 milioane euro si au raportat venituri de 72 milioane euro. Societatile de asigurari au afisat prime brute subscrise de 3,64 miliarde lei (1,09 miliarde euro) in primele sase luni din 2007, in crestere cu 29,4% fata de aceeasi perioada din 2006.

UNSICAR a fost infiintata in anul 2000, la initiativa unui grup de 12 societati de intermediere si consultanta in asigurari, ca organizatie non profit, neguvernamentala si apolitica. In prezent, uniunea are 69 de membri si are ca scop sprijinirea membrilor sai pentru cresterea recunoasterii publice si a rolului activitatii intermediarilor si consultantilor in asigurari.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri