Egnatia Bank Romania estimeaza un profit net de circa 7 milioane euro in 2008, in crestere cu 27,3% fata de anul trecut, dupa investitii de 3,5 milioane euro in extinderea retelei de unitati, a spus, citat de NewsIn, directorul general adjunct al bancii, Dimitrios Zoumproulis.
In 2007, Egnatia Bank Romania a afisat, conform estimarilor, un profit net de 5,5 milioane euro.

Potrivit estimarilor, Egnatia Bank Romania a obtinut un profit net de 5,5 milioane euro la sfarsitul lui 2007, cu 72% mai mare fata de anul anterior, cand afisase un profit de 3,2 milioane euro, a precizat Zoumproulis.

Egnatia Bank a planificat investitii de 3,5 milioane euro pentru acest an in extinderea retelei cu 12 unitati, urmand ca la sfarsitul acestui an sa ajunga la 31 de sucursale, de la 19 unitati cat avea la sfarsitul lui 2007.

Presedintele bancii, Stylianos Sofianos, estimase la sfarsitul lunii august 2007 ca fiecare unitate deschisa necesita investitii de aproximativ 250.000 - 300.000 de euro.

Dimitrios Zoumproulis a estimat ca valoarea totala a activelor bancii a ajuns la 450 milioane euro la sfarsitul lui 2007, in timp ce volumul de credite acordate de banca insuma 290 milioane euro.

"Din punct de vedere al activelor, Egnatia Bank se situeaza in prezent pe locul 21 in clasamentul bancilor din Romania", a mai spus Zoumproulis, care a mentionat ca banca nu si-a fixat o tinta pentru sfarsitul lui 2008 sau 2009 in ce priveste valoarea activelor.

Directorul general adjunct al Egnatia Bank a mai spus ca banca finanteaza toate tipurile de firme si nu se concentreaza pe un segment anume, iar fondurile provin de la grupul financiar Marfin din care face parte Egnatia Bank.

Egnatia Bank Romania a obtinut un profit net de 3,4 milioane euro in primele sase luni ale acestui an, de peste doua ori mai mare decat in acelasi interval din 2006, pe fondul cresterii activelor de peste doua ori in intervalul iunie 2006 - iunie 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri