Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) si-a majorat participatia la compania Asirom pana la 98,5% din capitalul social, prin achizitii directe si indirecte de la actionarii minoritari.
Grupul austriac Vienna Insurance Group controla doua treimi (66,33%) din capitalul social al Asirom, dupa preluarea unui pachet de 16,35% cu circa 80 milioane lei in cadrul ofertei publice de preluare de la actionarii minoritari.

"Majorarea rapida a participatiei VIG la capitalul social al companiei Asigurarea Romaneasca Asirom SA reprezinta un succes important pentru grup. In calitate de proprietar majoritar al Asirom, ne-am intarit pozitia de lider pe piata romaneasca a asigurarilor, astfel incat suntem bine pozitionati pe viitor", a explicat directorul adjunct al Vienna Insurance Group, Günter Geyer.

El considera ca piata de asigurari din Romania are un potential important de crestere pe toate segmentele, astfel ca Romania este una din cele mai efervescente piete din Europa Centrala si de Est.

Vienna Insurance Group AG anuntase, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA.

Inainte de majorarea participatiei VIG la 98,5% din capitalul Asirom, pachete semnificative mai detineau fimele Damrosch Trading Limited (9,48%), Tarkul Estates Limited (5,39%) si Waterwe Ventures Limited (9,55%),potrivit datelor publicate de Bursa.

Fostul actionar majoritar - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie.

Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat 20,2% din Asirom de la Interagro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), ajungand sa detina pachetul majoritar de 50,2%.

In conformitate cu reglementarile legislative romanesti, Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group trebuia sa faca o oferta in decurs de doua luni celorlalti actionari ai companiei Asirom dupa preluarea pachetului majoritar, care este listata pe piata Rasdaq.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

Dupa preluarea Asirom, Vienna Insurance Group este prezenta pe piata romaneasca prin cinci firme. Ca urmare a cumpararii Asirom, Vienna Insurance Group are o cota de piata de aproximativ 27%, ceea ce inseamna ca firma a devenit lider pe piata din Romania. Vienna Insurance Group mai detine in Romania companiile Omniasig si Omniasig Asigurari de Viata, Unita si asiguratorul agricol Agras.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri