Dolarul isi trage rasuflarea

Ultimele evenimente din plan politic, culminand cu referendumul olandez pentru Constitutia Unica europeana, pareau sa duca dolarul pe noi culmi. Numarul celor care au votat impotriva Constitutiei a fost de 61,6% din total, iar euro s-a scufundat la 1,2179 $, la inchiderea tranzactiilor de ieri de la New York.

Indicatorii tehnici si randamentul titlurilor de stat au facut insa ca investitorii sa uite pentru moment de politica si sa se indrepte intr-o masura mai mare spre euro, acesta ajungand la Londra la 1,2262 $, la ora 12. Un indice de specialitate calculat pentru a releva tendinta pietei in urmatoarele 14 zile a scazut la minimul pe ultimii cinci ani, ajungand la 22,58, o valoare sub 30 indicand probabilitatea unei schimbari a directiei cursului.

Diferenta intre randamentul titlurilor de stat pe 10 ani in Statele Unite si cea din Germania a scazut, facand dolarul mai putin atractiv. In aceste conditii, se poate trage concluzia ca scaderea internationala de curs tine de o slabiciune de moment a dolarului si nu de o revenire a euro.

In Romania, dolarul a scazut fata de leu, urmand tendinta internationala, ajungand la 29.433 lei, de la 29.510 lei, miercuri. Euro a scazut insa si el, la 36158 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus trage in jos bursele
Setari Cookie-uri