Compania face peste 200 milioane de euro
Un studiu de evaluare realizat anul trecut de compania de consultanta KPMG arata ca valoarea de piata a Asirom depaseste 200 milioane euro, a spus ieri Ioan Niculae, presedintele InterAgro, actionarul principal al societatii de asigurare. Pentru Asirom, anul 2002 a marcat inceputul declinului, cind a pierdut pozitia de lider al pietei de profil in favoarea Allianz-Tiriac Asigurari.

Din rezultatele obtinute anul trecut reiese ca firma si-a diminuat cota de piata cu peste 4 puncte, pina la 14,77%. De altfel, Asirom a incheiat anul cu pierderi considerabile, respectiv 236,2 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o treime din totalul pierderilor inregistrate pe piata asigurarilor. Cele mai mari pierderi s-au datorat diferentei de curs valutar, pentru ca societatea avea depozite in valuta. Apoi in rezervele de asigurare au fost introduse sume care anterior nu fusesera incluse in mod corect, a explicat Niculae.

Oficialul a prezentat ieri noua conducere manageriala, menita sa intareasca pozitia societatii pe piata, in functia de director general al companiei fiind numit Boris Schneider. Presedintele InterAgro a afirmat ca noua echipa manageriala este rezultatul unor discutii ce au durat aproape un an, pentru fiecare pozitie de conducere fiind analizate circa zece variante. Personalul a fost recrutat prin intermediul unei firme specializate. Cred ca aceasta schimbare, la nivelul top managementului, trebuia sa o fac in perioada anilor 2001-2002. Este o greseala pe care mi-o asum, a comentat Niculae. El a mai spus ca se asteapta ca primele efecte privind revigorarea activitatii societatii sa apara pina la finalul acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri