Banca Romaneasca si-a dublat valoarea activelor in 2007 fata de 2006, pana la 1,9 miliarde euro, in conditiile dublarii portofoliului de credite pana la 1,3 miliarde euro, facand, in acelasi timp, investitii in extinderea retelei de unitati, a declarat directorul bancii, Andreas Maragkoudakis.
Banca, subsidiara a grupului elen National Bank of Greece (NBG), avea active de 3,56 miliarde lei (1,05 miliarde euro) la sfarsitul anului 2006, cand portofoliul de credite acordate de banca ajunsese la 670 milioane euro.

Reteaua bancii s-a extins anul trecut prin deschiderea a 46 de noi agentii, pana 122 sucursale si agentii.

Pentru anul 2006, banca a afisat un profit inainte de impozitare de 13,2 milioane euro, pe fondul cresterii cu 30% a veniturilor, mai mult decat triplu fata de rezultatul anului precedent. Reprezentantii bancii nu au furnizat informatii referitoare la contul de profit si pierdere la sdarsitul anului 2007.

Pentru 2008, Banca Romaneasca estimeaza ca isi va creste valoarea totala a activelor cu peste 50% fata de luna decembrie din 2007, pana la aproximativ 3 miliarde euro, si ca aproape isi va dubla portofoliul de credite, de la 1,3 miliarde euro la sfarsitul anului trecut.

"Daca la sfarsitul anului 2007 Banca Romaneasca detinea active in valoare de aproximativ 1,9 miliarde euro, pentru anul acesta previzionam o crestere a activelor totale la aproximativ 3 miliarde euro si o extindere a portofoliului de credite de la 1,3 miliarde euro in luna decembrie 2007 pana la aproximativ 2,3 miliarde euro la sfarsitul anului 2008", a mai declarat Andreas Maragkoudakis, referitor la planul de dezvoltare idin acest an.

Banca Romaneasca mai urmareste extinderea retelei de agentii si sucursale pana la 155 de unitati la sfarsitul lui 2008, fata de 122 de unitati la finalul anului trecut.

"Aceasta crestere teritoriala se inscrie in strategia agresiva de crestere pornita acum un an, atat prin penetrarea teritoriala cat si prin dezvoltarea de produse pentru sectorul corporate si pentru cel de retail" a mai spus seful Bancii Romanesti.

In ceea ce priveste cota de piata, banca tinteste sa ajunga, in 2008, la 3,50% dupa active si intentioneaza sa deschida alte aproximativ 33 de unitati, cu preponderenta in zonele urbane.

La finalul lui 2006, banca detinea o cota de piata de 2,07%, fiind pe locul al 12-lea in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.

Profitul din activitatea de baza al Bancii Romanesti a scazut cu 19% in primele noua luni din 2007 fata de acelasi interval din 2006, in conditiile in care banca si-a extins reteaua teritoriala cu peste 60% de la sfarsitul anului trecut, a aratat raportul bancii-mama, National Bank of Greece (NBG), publicat in noiembrie.

Astfel, profitul din activitatea de baza al Bancii Romanesti a coborat de la 9,6 milioane euro in primele noua luni din 2006 la 7,7 milioane euro in acelasi interval din acest an.

Volumul de credite acordate de banca s-a dublat din septembrie 2006 pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, ajungand la 1,27 miliarde euro, de la 648 milioane euro.

Banca Romaneasca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, si in proportie de 10,17% de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Grupul National Bank of Greece a inregistrat, in primele noua luni, un profit net de 1,313 miliarde euro, in crestere cu 66% fata de intervalul ianuarie-septembrie al anului trecut. Volumul de credite acordate de grup a urcat cu 18% in primele noua luni ale anului fata de sfarsitul lui 2006, pana la 52 miliarde euro. Grupul avea, la sfarsitul lui septembrie, active in valoare de 84,25 miliarde euro, cu 10% peste valoarea acestora la sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri