Imbunatatirea situatiei financiare se afla pe primul loc in preferintele romanilor pentru 2008, iar pe locul doi se afla acordarea unei atentii sporite relatiilor de familie, arata o cercetare de piata realizata la comanda Aviva plc de catre GFK Romania si publicata de compania de asigurari.

Pe urmatoarele pozitii in preferintele romanilor, in ordine, se situeaza dorinta acestora de a avea o viata sociala mai activa, de a renunta la fumat si de a-si imbunatati aspectul fizic.

Obiectivele stabilite la inceput de an se schimba pana la jumatatea lunii februarie deoarece, de cele mai multe ori, nu exista un plan detaliat pentru concretizarea acestora, mai arata studiul.

Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea Hertfordshire din Marea Britanie, a identificat cateva aspecte care vin in sprijinul indeplinirii dorintelor. Astfel, pentru a creste sansele de reusita trebuie stabilit un singur obiectiv clar. Totodata, obiectivul trebuie sa fie in concordanta cu situatia actuala si cu pregatirea profesionala, iar persoana trebuie sa se recompenseze de fiecare data cand face ceva pentru indeplinirea acelui obiectiv, mai arata studiul.

GFK Romania a facut aceasta cercetare de piata in peste 20 de tari de pe patru continente, cu scopul principal de a determina atitudinea respondentilor fata de economisirea pe termen lung.

Grupul Aviva, unul din liderii europeni pe piata pensiilor si asigurarilor de viata, detine in Romania companiile Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Grupul administreaza active de 535 miliarde euro, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea. In Romania, Aviva este prezenta in 19 orase si are peste 430.000 de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si