Elvetienii de la Royalton Partners cumpara Certasig

Compania elvetiana de investitii Royalton Partners a preluat 95% din compania Certasig (fosta Fortuna), prin preluarea, in a doua parte a lunii decembrie 2007, a actiunilor detinute de mai multi investitori spanioli si romani, dar si prin participarea la majorarea capitalului asiguratorului roman. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

"Investitia in Certasig subliniaza angajamentul continuu al Royalton de a se extinde puternic in sectorul serviciilor financiare din Europa Centrala si de Est”, au spus oficialii Royalton.

Potrivit reprezentantilor Royalton, Romania este una din tarile din Uniunea Europeana cu o rata scazuta a asigurarilor, cu o pondere a primelor subscrise in PIB de 2,35% comparativ cu media europeana de 5,7%, astfel incat piata asigurarilor din Romania reprezinta o oportunitate foarte interesanta

Managementul companiei si o serie de investitori locali controleaza un pachet de actiuni reprezentand 5% din capitalul social al Certasig. Tranzactia a fost autorizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Royalton Partners este o companie de management a investitiilor cu un focus puternic pe Europa Centrala si de Est, cu sediul central la Zurich (Elvetia) si birouri in Varsovia, Praga, Budapesta si Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri