Dupa patru luni de la startul campaniei de aderare initiala la fondurile de pensii obligatorii, joi, pe 17 ianuarie 2008 se incheie campania de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat.

Potrivit ultimelor raportari, in sistemul de pensii private s-au inscris 3,18 milioane de participanti pana pe 1 ianuarie 2008, care reprezinta 74% din totalul persoanelor eligibile.

Ultima validare a participantilor in sistem si centralizarea ultimelor rezultate vor avea loc pe 25 ianuarie 2008 si vor marca inceperea procesului de repartizare aleatorie a persoanelor care nu si-au ales un fond de pensii administrat privat pana pe 17 ianuarie 2008, cat si a celor invalidate de catre institutia de evidenta Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

Repartizarea aleatorie va fi facuta potrivit prevederilor legii in vigoare, respectiv legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, in termen de 30 de zile calendaristice de la incheierea procedurii de aderare initiala, vor fi repartizate aleatoriu persoanele care nu si-au definit optiunea pentru un fond de pensii administrat privat.

La farsitul lunii aprilie, dupa definitivarea operatiunii de repartizare a participantilor la fondurile de pensii administrate privat, se va trece la o noua etapa, cea a colectarii primelor contributii in sistem.

Persoanele de pana in 35 de ani, care nu au aderat din proprie initiativa la un fond de pensii administrat privat sau care au semnat mai multe acte individuale de aderare vor fi repartizate aleatoriu, la finalul perioadei de aderare initiala. Procedura de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat a inceput pe 17 septembrie 2007 si se va incheia pe 17 ianuarie 2008.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si