Fata Asigurari mizeaza pe o valoare a primelor brute subscrise de circa 11-11,5 milioane euro la sfarsitul lui 2008, in crestere cu aproximativ 25% fata de 2007, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al Fata Asigurari, Anghel Burghila.
"Fata Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de peste 9 milioane euro in 2007, peste estimarile initiale de 7,5 milioane euro", a precizat Burghila. El a adaugat ca Fata Asigurari a platit deja daunele pentru 2007, care s-au ridicat la 3,5 milioane euro, iar profitul si alte rezultate financiare ale companiei urmeaza sa fie prezentate la jumatatea lunii februarie.

Compania estimase la inceputul anului trecut un profit de 150.000 euro pentru 2007, dar seful Fata Asigurari a declarat ulterior ca acest rezultat nu mai poate fi atins nici macar in conditiile unei cresteri substantiale a valorii primelor brute subscrise, "deoarece cuantumul daunelor a fost destul de ridicat".

Compania si-a dublat capitalul social in octombrie 2007 de la 8 milioane euro la 15 milioane euro, iar de la 1 ianuarie 2008 are o alta denumire - Fata Asigurari, in loc de Fata Asigurari Agricole. Anghel Burghila a mentionat ca a primit deja avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in ce priveste noua denumire, urmand sa fie inregistrata la Registrul Comertului. "Pentru 2008 dorim sa dezvoltam portofoliul de clienti si sa crestem pe segmentul de asigurari generale, altele decat cele agricole, pentru a ne asigura incasari tot timpul anului si cash flow", a mai spus Anghel Burghila.

"Anul acesta avem un targhet mai ambitios. Vrem sa crestem valoarea primelor brute subscrise cu 20-25% fata de 2007 si sa reducem ponderea asigurarilor agricole in portofoliul companiei la 50-55%, de la 70% in prezent", a mai spus Burghila, care a adaugat ca asigurarile neagricole ar urma sa ajunga la 45% din portofoliu, de la 30% cat sunt in prezent.

Pentru 2008 compania are ca obiectiv extinderea teritoriala si cresterea numarului de angajati. "In prezent avem 16 sucursale si 25 de agentii. "Probabil, doua sau trei agentii mai solide vor fi transformate in sucursale", a precizat Anghel Burghila, care a adaugat ca Fata Asigurari are reprezentanti in toate judetele.

Tarifele practicate de Fata Asigurari sunt de de 8-10% din suma asigurata la rodul viilor si la pomi fructiferi, iar pentru culturile de camp acestea sunt cuprinse intre 3-5%. Tariful se stabileste in functie de cultura, de incidenta si frecventa producerii riscului, dar si de numarul de riscuri acoperite prin asigurare. Pentru animale, tarifele de prima sunt de 6-12% din suma asigurata, in functie de riscurile acoperite, specia si categoria de varsta a animalelor asigurate.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali - FATA Assicurazioni - a preluat in toamna anului 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole.

Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006 si a subscris pana pe 15 decembrie 2006 prime de 1,5 milioane euro. Firma a inregistrat o pierdere de 200.000 euro pentru activitatea din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri