Doi jucatori din pensii facultative, sanctionati pentru incalcarea legii

Arbitrul pensiilor private a aprobat, saptamana trecuta, sanctionarea cu avertisment a companiilor BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata pentru incalcarea prevederilor legale privind pensiile facultative.

BCR Asigurari de Viata a fost sanctionata cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor legii pensiilor facultative, cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece nu a nerespectat limita maxima de investire, de 5%, in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare din Romania pentru fondul BCR Prudent.

Un alt administrator sanctionat este ING Asigurari de Viata SA, cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor legii pensiilor facultative, deoarece nu a respectarea termenul de doua zile lucratoare de convertire in unitati de fond a contributiilor la un fond de pensii facultative in intervalul 14 august 2007 - 18 octombrie 2007 si 22 octombrie 2007-26 octombrie 2007).

Compania a incalcat prevederile legale privind calculul valorii activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative.

ING Asigurari de Viata a mentionat ca fondurilor facultative ING Clasic si Optim a depasit termenul de doua zile lucratoare pentru a converti in unitati de fond contributiile, din cauza unor greseli la plata facute de catre angajatorii participantilor.

"In convertirea contributiilor participantilor in unitati de fond, ING Asigurari de Viata a actionat in baza prospectelor fondurilor facultative ING Clasic si Optim autorizate de catre Comisia de Supraveghere a
Sistemului de Pensii Private (CSSPP)", se arata in comunicatul companiei.

ING Asigurari de Viata a explicat ca prospectele prevad si o conditie suplimentara pentru conversia contributiiilor, respectiv identificarea participantului pentru care se platesc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri