Nemtii de la Signal Iduna ataca piata romaneasca de asigurari

Compania Signal Iduna Asigurari de Viata va incepe activitatea pe piata romaneasca dupa investitii initiale de 20 milioane euro si tinteste pozitia de lider de piata pe segmentul asigurarilor voluntare de sanatate.

"Societatea Signal Iduna Asigurari de Viata va oferi o gama larga de asigurari de viata de tip traditional si "unit-linked", asigurari de accidente precum si numeroase asigurari suplimentare", a spus directorul executiv al Signal Iduna Services, Sorina Niculescu, potrivit NewsIn.

Societatea vrea sa devina lider pe piata romaneasca in domeniul asigurarilor voluntare de sanatate, in conditiile in care compania Signal Iduna se numara printre cei mai mari asiguratori germani de sanatate, a adaugat directorul executiv al Signal Iduna Services.

Grupul german de asigurari Signal Iduna, care a aniversat un secol de existenta in anul 2007, va intra pe piata romaneasca ca societate pe actiuni - Signal Iduna Asigurari de Viata SA, care se afla in prezent in curs de autorizare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Avand in vedere faptul ca prima etapa a procesului de autorizare a fost deja incheiata cu succes, societatea spera sa isi inceapa operatiunile in viitorul cel mai apropiat", a mentionat Sorina Niculescu.

Compania a primit autorizatia initiala de la CSA pentru inregistrare la Registrul Comertului, dupa care urmeaza autorizatia finala.
In 2006, asiguratorul german infiintase in Romania compania Signal Iduna Services SRL, care s-a ocupat de intocmirea studiilor de piata si a planurilor de afaceri, precum si a documentelor necesare pentru a obtine autorizatia de functionare de la CSA.

In martie, Blocul National Sindical (BNS) anuntase ca a stabilit cu grupul Signal Iduna sa colaboreze in viitorul apropiat si sa dezvolte impreuna oferte noi pentru piata romaneasca a asigurarilor de sanatate.

Compania de asigurari si servicii financiare Signal Iduna - fondata cu 100 de ani in urma de catre organizatia mestesugarilor germani - se numara printre primele zece din piata asigurarilor din Germania si este al patrulea asigurator de sanatate ca marime din aceasta tara.

In Europa de Est, Signal Iduna mai este prezenta in Ungaria (din 1993) si Polonia (din 2002). Potrivit presedintelui Grupului Signal Iduna, Reinhold Schulte, Romania este unul din cei mai promitatori noi membri ai Uniunii Europene.

Piata asigurarilor private de sanatate va avea o crestere exploziva in urmatorii trei ani si depasi valoarea de 150 milioane euro pana in 2010, in conditiile in care se va dubla anual, declarase directorul general al Signal Iduna Services, Sorina Niculescu, in prima jumatate a anului trecut.

La sfarsitul anului 2006, piata romaneasca a asigurarilor de sanatate s-a ridicat la aproape 10 milioane euro (aproape 35 milioane lei).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri