Compania de asigurari Asitrans-Euroins isi extinde activitatea pe piata ungara, dupa ce a primit autorizatia din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Ungaria, si vizeaza achizitia de firme de profil in Serbia, Macedonia si Turcia.

"Aceasta extindere a activitatii in alte tari face parte din strategia grupului de a dezvolta Euroins intr-o companie regionala. Actionarul principal al Euroins Romania a planificat in 2008 si achizitionarea unor companii de asigurari in Serbia, Macedonia si Turcia", a declarat directorul executiv al companiei, Bogdan Stan (foto).

Asitrans-Euroins si-a extins anul trecut reteaua teritoriala din Romania pana la aproximativ 100 de unitati, urmand ca in acest an sa continue aceasta dezvoltare.

Un alt obiectiv foarte important este dezvoltarea in franciza, la nivel national, compania apreciind ca va deschide 50 de astfel de unitati in 2008.

"Acest sistem, de tip franciza, va atrage foarte multi oameni de valoare in cadrul companiei, de la inspectori de asigurare la agenti si chiar brokeri, care vor intelege foarte repede ca, in acest fel, pot obtine venituri superioare", spun oficialii Asitrans.

Compania de asigurari Asitrans-EuroIns a afisat o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 29 milioane euro in 2007, in urcare cu circa 49% fata de anul anterior, pe fondul cresterii numarului de unitati teritoriale.

Grupul bulgar Eurohold a cumparat in luna iulie 2007 peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, pentru care a platit 12,5 milioane euro. Compania romaneasca de asigurari si-a schimbat denumirea de la 1 ianuarie 2008 in EuroIns Romania, iar divizia sa de leasing, Asitrans Leasing, devine Eurolease Auto. Campania de schimbare a imaginii (rebranding) este estimata la 500.000 de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Mancam multe legume si fructe din IMPORT: cum arata balanta comerciala