Astfel, pentru creditele in lei, dobanda este calculata in prezent, in functie de rata dobanzii la depozitele plasate pe trei luni (BUBOR), careia i se adauga 5%, in loc de 5,5%, cat era inainte.

Pentru imprumuturile in euro, dobanda se calculeaza in functie de EURIBOR la 3 luni, careia i se adauga 7,1%, in loc de 7,85%, iar pentru franci elvetieni, dobanda depinde de LIBOR la 3 luni, careia i se adauga 7,2%, fata de 7,95%.

Scaderea dobanzii nu se aplica imprumuturilor deja aflate in sold, sub incidenta noii masuri intrand doar creditele care urmeaza a fi acordate de catre Piraeus Bank Romania, se mai arata in comunicatul publicat luni de banca.

Citeste si:

Creditul de nevoi personale aflat in portofoliul Piraeus Bank Romania are un plafon de 20.000 euro si poate fi acordat pe cel mult 10 ani.

Piraeus Bank Romania a deschis, anul trecut, 46 de noi sucursale, dublandu-si aproape numarul de unitati, pana la 100 in prezent, factor care a contribuit la triplarea numarului de clienti si a portofoliului de credite acordate pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an.

Extinderea accelerata a fost unul dintre motoarele de dezvoltare a Piraeus Bank Romania in 2007, contribuind la triplarea portofoliului de clienti in primele noua luni ale anului trecut fata de septembrie 2006. Banca a ajuns la 166.000 de clienti in septembrie 2007, iar volumului de credite acordate a avansat cu 230% in intervalul septembrie 2006 - septembrie 2007 pana la 1,824 miliarde euro, Piraeus Bank Romania avand o cota de piata de 4,2% in sistemul bancar romanesc dupa imprumuturile acordate.