Alpha Bank a majorat dobanzile pentru depozitele in lei cu pana la 1% in cazul produselor clasice de economisire pentru populatie la sase luni, si cu 1,25%, in cazul certificatelor de depozit, adresate atat firmelor, cat si populatiei.

In cazul produselor de economisire destinate companiilor, dobanda anuala a urcat cu 0,25% pana la 5,75%, pentru depozitele la o luna si cu cate 0,50% pentru depozitele la doua sau trei luni, pana la 6%, respectiv 6,25%. Cea mai semnificativa urcare pe acest segment a fost pentru depozitul la sase luni, pentru care dobanda anuala a ajuns la 7%, de la 6,25%.

Pe segmentul pentru populatie, dobanzile anuale platite de Alpha Bank pentru depozitele atrase au urcat cu pana la 1%, ajungand la 7,25%, respectiv 7,50%, pe termen de doua, respectiv trei luni.

Alpha Bank mai anunta ca, in cazul produsului pentru populatie Alpha Progressive, recent lansat, dobanzile ating, cu o luna inainte de maturizarea depozitului, nivelul de 11,25% pentru depozitele in lei la sase luni si 14% pentru cele constituite pe o perioada de 12 luni.

Pe partea de certificate de depozit, banca a urcat, de asemenea, dobanda anuala pe care o plateste, insa cel mai mult cu 1,25%, in cazul economiilor facute in lei, pe sase luni, de catre firme. In acest caz, dobanda anuala poate ajunge la 7%. In cazul certificatelor de depozit pentru populatie, banca a majorat semnificativ dobanda in cazul economiilor plasate pe trei sau sase luni, cu cate 1,25%, pana la 7,50%, respectiv 8%.

La 30 septembrie 2007, Alpha Bank Romania avea depozite atrase de la clienti in valoare de aproximativ un miliard euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Alpha Bank, profit brut de 20,9 milioane de euro in 2018