Asirom isi majoreaza capitalul cu 32 mil. euro

Conducerea companiei de asigurari Asirom SA (ASRA) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 121,03 milioane lei (32,3 milioane euro), prin aport in numerar, pana la 185,9 milioane lei, si schimbarea denumirii companiei, potrivit convocatorului transmis marti pietei Rasdaq.

Daca majorarea de capital va fi aprobata, ar putea fi emise 929,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Astfel, actionarii inregistrati la data de 17 martie, ar putea subscrie 1,43 actiuni noi, pentru fiecare actiune detinuta, la pretul de 0,20 lei, din care 0,10 lei ar putea reprezenta prima de emisiune.

In sedinta din 29 februarie, actionarii vor discuta schimbarea denumirii societatii din "Asigurarea Romaneasca - Asirom SA", in "Asigurarea Romaneasca – Asirom Vienna Insurance Group SA".

In cadrul aceleiasi sedinte actionarii vor mai dezbate introducerea unui sistem dualist de conducere a companiei, printr-un Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

In prezent, Asirom are un capital social de 64,89 milioane lei (17,43 milioane euro), divizat in 648,9 milioane actiuni cu o valoarea nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este grupul austriac Vienna Insurance Group, care detine 98,46% din capitalul social.

Valoarea de piata a companiei este de 415,3 milioane lei (111 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,64 lei/titlu, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare de marti. Titlurile Asirom Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ASRA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri