UniCredit Tiriac Bank va acorda, de la sfarsitul lunii ianuarie, credite imobiliare cu avans minim de 15%, majorand gradul de indatorare la 60% pentru creditele de nevoi personale si la maxim 65% pentru imprumuturile nenominale cu ipoteca si pentru cele imobiliare.
Banca va introduce noile conditii de creditare, dupa ce a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Potrivit vechilor norme, avansul solicitat pentru creditele imobiliare era de 25%.

Potrivit datelor bancii, gradul de indatorare maxim permis depinde de clasa de scoring stabilita pentru fiecare client si de venitul total disponibil lunar al familiei.

In plus, vor fi considerate eligibile si veniturile obtinute din rente viagere, din indemnizatii de conducere, indemnizatii obtinute de administratorii societatilor comerciale si venituri din activitati desfasurate in strainatate.

La acordarea unui imprumut, UniCredit Tiriac Bank considera eligibile numai veniturile din salariu, diurne, dividende, drepturi de autor, chirii si activitati liberale.

In cazul creditelor garantate cu ipoteca, pentru calculul capacitatii de rambursare banca accepta cel mult doi codebitori, respectiv sotul sau partenerul de viata si parintii unuia dintre soti, care vor semna contractul de credit in calitate de coplatitori, potrivit bancii.

Pentru creditele ipotecare destinate investitiilor imobiliare si pentru creditul personal cu ipoteca, UniCredit Tiriac Bank finanteaza cel mult 85% din pretul de achizitie a proprietatii care urmeaza sa fie achizitionata, respectiv casa, apartament sau teren, in functie de clasa de scoring si de venitul eligibil net lunar pe familie, dar nu mai mult de 85% din valoarea evaluata a respectivei proprietati.

Potrivit datelor bancii, pentru creditele de nevoi personale cu ipoteca perioada maxima de creditare a ramas de 20 de ani pentru creditele de pana la 30.000 euro si a fost extinsa la 25 de ani pentru imprumuturile acordate peste aceasta limita, pana la plafonul maxim de 125.000 euro.

De asemenea, perioada de acordare a creditelor imobiliare si ipotecare a fost extinsa de la 25 de ani la 30 de ani.

Banca a decis majorarea sumei maxime acordate pentru creditul personal pe 10 ani de la 15.000 euro la 20.000 euro. De asemenea, a fost modificata suma maxima acordata pentru creditul ipotecar pentru achizitii de locuinte in proiecte rezidentiale finantate de banca de la 200.000 euro la 500.000 euro.

Prin aceste modificari, UniCredit Tiriac Bank se adreseaza clientilor cetateni romani si straini rezidenti in Romania, precum si cetatenilor romani nerezidenti care au un bun istoric de plata, se mai arata in comunicat.

Unicredit Tiriac Bank inregistrase in 2007 o valoarea a activelor de 200 milioane euro pe segmentul de servicii bancare personalizate.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group si detinea, la sfarsitul lui septembrie 2007, active totale in valoare de 3,3 miliarde de euro. UniCredit Tiriac Bank are, in prezent, aproximativ 600.000 clienti si 141 de sucursale deschise in 39 de judete.

Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai - UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca Pentru Locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri