EFG Leasing a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de 145 milioane euro in 2007, in crestere cu aproape 70% fata de anul anterior, in special datorita dezvoltarii pe sectoarele de echipamente si imobiliar.

EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank, afisase in 2006 o valoare a bunurilor finantate de 87 milioane euro.

"Daca anul trecut am inregistrat o crestere de 70% fata de 2006 in ce priveste valoarea bunurilor finantate, in 2008 vrem sa ne dublam afacerile, pana la 300 milioane euro", a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al companiei, Sorin Manolescu.

"In acest an vrem sa depasim o cota de piata de 7% din piata de leasing bancara", a mentionat Manolescu, care a adaugat ca o alta prioritate a EFG Leasing pentru 2008 o reprezinta dublarea numarului de reprezentante in teritoriu.

"Intentionam sa mai deschidem cinci unitati in afara capitalei, fata de cinci cate avem in prezent, pentru a acoperi eficient teritoriul", a mai spus directorul general al companiei.

Tot in 2008 compania vrea sa incheie 4.000-4.500 de contracte noi, in conditiile in care in 2007 a incheiat circa 2.000 de contracte. Sorin Manolescu a mai spus ca intentioneaza sa extinda activitatea companiei si pe segementul de retail, care ar reprezenta aproximativ 50 milioane euro din totalul de 300 milioane euro valoare bunuri finantate in acest an, potrivit estimarilor pentru 2008.

"In ce priveste structura portofoliului in 2008, 45% vrem sa fie reprezentata de autovehicule, 20% de imobiliare si 35% echipamente industriale. Spre deosebire de anul trecut, intentionam sa crestem cu cate 5% pe segmentul de imobiliare si echipamente si sa reducem ponderea pe segmentul de vehicule cu 7%", a mai spus Manolescu.

La orizontul lui 2010, compania mizeaza pe o cota de piata de 9-10% din piata de leasing bancara si estimeaza o valoare a bunurilor finantate de aproximativ 500 milioane euro, cand isi va consolida afacerile pe segmentul de retail, echipamente si imobiliare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri