Gras Savoye Romania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 20% in 2008, pana la 1,8 milioane euro, ca efect al dezvoltarii companiei mai ales pe segmentul de asigurari de riscuri industriale.
In 2007, compania de brokeraj in asigurari Gras Savoye Romania a inregistrat o cifra de afaceri de circa 1,5 milioane euro.

"Consideram ca asigurarile de risc industrial si cele de sanatate sunt cele mai atractive in acest an, insa vom pune accent si pe asigurarile de raspundere manageriala", a spus, potrivit NewsIn, Daniela Stoica, seful departamentului de bunuri si raspundere civila al companiei.

Compania de brokeraj in asigurari Gras Savoye Romania a intermediat prime brute subscrise de aproximativ 17 milioane euro in 2007, iar pentru 2008 se asteapta la o crestere de 15 -20%, pana la 20 milioane euro.

"Anul 2007 a fost unul exceptional pentru Gras Savoye Romania, deoarece am afisat o crestere de circa 50% fata de 2006, insa nu ne asteptam la aceeasi evolutie pentru 2008", a spus oficialul Gras Savoye Romania.

Companiile mari detin o pondere de 50% in ce priveste structura portofoliului companiei, iar firmele mici si mijlocii si populatia detin restul, de 50%.

"Anul trecut se astepta o explozie a creditelor de raspundere manageriala, insa legea nu a avut efectul scontat", a mentionat Stoica.

Ea a mai spus ca, pentru o astfel de polita, cea mai mare acoperire a fost de 2 milioane euro, iar cea mai mica de 500.000 euro. "La sfarsitul lui 2007 Gras Savoye Romania avea circa 600 -700 clienti", a adaugat Daniela Stoica.

Ea a mentionat ca Gras Savoye Romania este interesata sa se dezvolte prin preluarea uneia sau mai multor companii locale de brokeraj, asa cum s-a intamplat in Polonia, Grecia si Franta si, de asemenea, studiaza posibilitatea deschiderii de birouri noi in mai multe orase din tara.

"Au fost cateva discutii in acest sens, iar acum suntem din nou la stadiul zero", a precizat Stoica, care a adaugat ca societatea de brokeraj care ar putea fi cumparata trebuie sa aiba un portofoliu interesant si o pozitie buna in piata.

Polita asigura raspunderea manageriala fata de terte persoane pentru prejudicii cauzate ca urmare a unor erori, neglijente sau omisiuni savarsite in exercitarea conducerii, potrivit legii 411/2006. Asigurarea acopera sumele pe care managerul este obligat sa le plateasca pentru prejudicii - cum ar fi pierderi financiare - produse unor terti (persoane sau firme) din vina sa.

Incheierea unei asigurari de raspundere manageriala pentru administratorii societatilor pe actiuni a devenit obligatorie si a intrat in vigoare din decembrie 2006, odata cu modificarea legii societatilor comerciale.

Gras Savoye era, in 2006, al optulea broker de asigurari pe piata de profil din Romania, cu un volum al primelor intermediate de 41 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri