In februarie, MEF vrea sa lanseze emisiuni de certificate de trezorerie cu discont de 600 milioane lei si obligatiuni de stat de tip benchmark de 1,1 miliarde lei.

Astfel, pe 13 februarie vrea sa emita titluri cu discont de 500 milioane lei cu scadenta la sase luni, iar pe 27 februarie alte titluri cu discont de 100 milioane lei, cu scadenta la 12 luni.

Ministerul de finante a planificat si doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, una de 1 miliard lei (pe 7 februarie) pe trei ani si cu o rata a cuponului de 8% si alta de 100 milioane lei (pe 21 februarie) pe cinci ani, rata cuponului fiind de 8,25%.

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat la finalul anului trecut ca vrea sa lanseze, in 2008, imprumuturi prin emisiuni de obligatiuni de stat in valoare totala de 11 miliarde lei si o emisiune de euroobligatiuni de cel putin 500 milioane euro, cu scadenta la 10 ani.

Citeste si:

MEF anuntase la inceputul anului ca planuieste sa emita, in primul trimestru din 2008, obligatiuni de tip benchmark si certificate de trezorerie in valoare totala de 4 miliarde lei, ca urmare a estimarilor privind incasarea veniturilor si executia cheltuieililor bugetare pentru trimestrul I.

Pentru certificatele de trezorerie, licitatiile vor fi organizate in a doua si a patra saptamana din luna, avand ca data de licitatie ziua de miercuri si ca data de decontare ziua de vineri. Pentru obligatiunile de stat de tip benchmark, licitatiile vor fi organizate in prima si a treia saptamana a lunii, avand ca data de licitatie ziua de joi si ca data de decontare ziua de luni.

In functie de evolutia pietelor financiare sau in cazul modificarii semnificative a necesitatilor de finantare a deficitului bugetar si refinantare a datoriei publice, elementele anuntate prin calendarul anual pot fi modificate, potrivit reprezentantilor MEF.