"Pentru 2008, estimam un volum total al bunurilor finantate de companie in jurul a 500 milioane euro si atingerea unei cote de piata de circa 10,5%", a spus Stanescu.

El a adaugat ca acest ritm de crestere al afacerilor se va baza pe vanzarea unor pachete combinate de produse si servicii bancare si de leasing si pe dezvoltarea unor parteneriate de afaceri in toate zonele cu potential.

In structura portofoliului, autoturismele - inclusiv flote - aveau o pondere de 44% anul trecut, peste un sfert (27%) consta in vehicule comerciale, echipamente si utilaje industriale reprezentau 21%, iar leasingul imobiliar cantarea 8%.

Ponderea finantarii autoturismelor in total portofoliu s-a diminuat anul trecut cu 14% fata de 2006, concomitent cu cresterea cu 10% a vanzarilor pe segmentul vehiculeleor comerciale - de la 16% in 2006 - si cu avansul cu 7% a leasingului imobiliar (de la 1% in 2006).

Citeste si:

Modificarea structurii finantarilor arata orientarea companiei catre sectoarele de logistica, imobiliar si transporturi, potrivit oficialilor companiei.

BCR Leasing IFN isi propune, pentru 2008, o dezvoltare echilibrata a structurii portofoliului de contracte, cu cresteri de pana la 15% pe segmentul imobiliar (real estate), precum si mentinerea unor ponderi de circa 25% pe segmentul vehiculelor comerciale si de circa 20% pe cel de echipamente, a mai spus Stanescu.

Compania isi propune sa ofere pachete de servicii cu componente integrate, de consultantasi management de proiect.

BCR Leasing IFN lanseaza, totodata, o noua pagina pe internet care permite vizualizarea de catre client a situatiei la zi a contractului propriu de leasing si imprimarea ultimelor sase facturi emise, au mai spus oficialii companiei.