Angajata unei sucursale din Craiova a BRD a fost arestata dupa ce procurorii DIICOT Timis au acuzat-o ca a transferat si ridicat fara autorizatie echivalentul a 2,2 milioane de euro, utilizand fara drept, parola de acces a directorului sucursalei bancare in care lucra.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Timis -au solicitat instantei de judecata si au obtinut marti mandat de arestare preventiva pentru Mihaela Rosana Bitu, angajata la o sucursala a unei banci din Craiova, pentru infractiunile de constituire de grup infractional organizat, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, infractiuni informatice si spalare de bani, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aceeasi cauza penala au mai fost arestate preventiv alte trei persoane, printre care si un cetatean de origine turca stabilit in Bucuresti: Osman Tunc, Doru Meosu si Paul Vasile Minzu, toti trei implicati in activitatea infractionala initiata de Mihaela Rosana Bitu.

Suma de 2,2 milioane euro furata, la sfarsitul saptamanii trecute printr-o sucursala a BRD SocGen din Craiova a fost recuperata in mare parte, cu exceptia a aproximativ 300.000 euro, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentanti ai bancii.

Anchetatorii au retinut ca Mihaela Rosana Bitu a transferat si ridicat fara autorizare, prin utilizarea fara a drept a parolei de acces a directorului sucursalei bancare la care era angajata, suma de 8.000.000 lei (80 miliarde de lei vechi), ceea ce reprezinta aproximativ 2.200.000 euro.

Potrivit DIICOT, jumatate din suma a fost transferata in contul cetateanului turc, acesta fiind retinut in timp ce astepta sa ridice banii de la o unitate din Bucuresti. Diferenta a intrat in contul lui Doru Meosu, cont deschis de acesta la o agentie din Timisoara. Pe data de 1 februarie 2008, acesta a reusit sa ridice, in numerar, o parte din suma, respectiv 1.500.000 de lei, pe care i-a predat-o lui Paul Vasile Minzu, acesta din urma reusind sa plaseze sacosa de bani unei persoane care il astepta in afara sediului bancii.

Cercetarile continua pana la stabilirea intregii situatii de fapt si a intregului traseu al banilor sustrasi, precum si a tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri