Piraeus Bank Romania a lansat doua noi tipuri de credite destinate achizitionarii sau construirii de imobile, acordate pe cel mult doi sau trei ani, cu dobanda variabila, pentru care suma maxima acordata poate ajunge la 75% din valoarea garantiilor clientului, potrivit informatiilor furnizate de banca.

Primul produs - Spatios - este un credit de nevoi personale cu garantie reala (imobilul detinut de beneficiar) si este destinat persoanelor care detin deja o locuinta si vor sa cumpere sau sa construiasca o alta proprietate imobiliara. Dobanda pentru acest tip de imprumut este variabila si poate fi platita lunar sau la maturitate.

Rambursarea imprumutului se face intr-o singura transa, suma fiind obtinuta din vanzarea imobilului detinut anterior obtinerii creditului.

Avantajul il constituie faptul ca sumele platite lunar sunt formate doar din comisionul de administrare si dobanda, daca s-a optat pentru plata lunara a acesteia.

Al doilea produs - Cartier - este un imprumut ipotecar, adresat persoanelor care vor sa construiasca proprietati imobiliare destinate vanzarii. Perioada maxima de acordare este stabilita in functie de data de finalizare a constructiei inscrisa in proiectul de executie, fara a depasi 2-3 ani.

Suma maxima acordata de banca poate ajunge pana la 75% din valoarea garantiilor constituite (terenul detinut si imobilul care urmeaza a fi construit).

Dobanda este, de asemenea, variabila si poate fi platita lunar sau la maturitate. Rambursarea imprumutului se face intr-o singura transa, la sfarsitul perioadei de creditare.

Ambele imprumuturi pot fi luate atat in lei, cat si in euro sau franci elvetieni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Câți clienți ING Bank România folosesc plățile mobile?
Setari Cookie-uri