Majorarea de capital a fost facuta prin aport in numerar al celor doi actionari principali, Intermarket Bank Austria si Banca Transilvania, care au contribuit in proportii egale. Compania de Factoring avea, inainte de majorare, un capital social de 2 milioane euro.

Valentin Chirca a adaugat ca planul de investitii al companiei este orientat, in acest an, catre doua componente principale, respectiv dezvoltarea sistemului informatic si pregatirea personalului.

Din aportul financiar adus de cei doi actionari la capitalul social se va finaliza componenta de investitii in IT, prognozata pentru sfarsitul acestui an.

"Am investit deja aproximativ 100.000 euro anul acesta in platforma IT si urmeaza sa alocam inca 200.000 euro in acest an, deoarece reprezinta o componenta importanta in contextul in care creste viteza de servire a clientelei pentru ca operatiunile sa fie realizate intr-un timp mai scurt", a mentionat Chirca.

"Avem sursele de finantare pentru dezvoltarea activitatii companiei, iar in martie vrem sa contractam alte credite in valoare de circa 15 milioane euro care urmeaza sa ne sustina dezvoltarea contractelor de factoring in 2008", a precizat Chirca.

Citeste si:

El a explicat ca, intr-o prima etapa, compania vrea sa majoreze o linie de credit la o banca cu 5 milioane euro si sa contracteze un credit nou, de 3 milioane euro, de la o alta banca din Romania.

"Restul, pana la circa 15 milioane euro, urmeaza sa fie contractat in trimestrul urmator", a mai spus seful Companiei de Factoring.

Factoringul reprezinta o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor, prin care se creeaza un avantaj competitiv pentru companii, in special pentru IMM-uri. Apare, astfel, posibilitatea cresterii cifrei de afaceri sau, dupa caz, a realizarii de investitii. De asemenea, factoringul dezvolta flexibilitatea firmei de a-si asuma termene de plata variate.

Compania de Factoring IFN, membra a Factors Chain International (FCI), una dintre cele mai mari organizatii specializate la nivel mondial, a fost infiintata in 2006 de Intermarket Bank Viena si de Banca Transilvania, cu o cota de participare la capitalul social al companiei de 50% fiecare.