In prezent, Finicredito, divizia de credite de consum a grupului financiar portughez Finibanco, are zece angajati in sucursala din Romania, din care doi oameni care se ocupa de vanzari.

La inceput, banca se va axa preponderent pe leasing auto, insa vrea sa se extinda ulterior si pe credite de consum.

Pana la sfarsitul anului, Finicredito intentioneaza sa deschida inca o sucursala in Romania, intr-unul din orasele cu crestere economica mare, in care va angaja tot zece oameni.

Compania mama a Finicredito, Finibanco, are in prezent in Romania investitii in agricutura, biocombustibil si pe segmentul imobiliar in valoare de 125 milioane euro, care au fost realizate incepand cu 2004, a precizat, citat de NewsIn, presedintele Finicredito, Humberto Leite (foto).

"Eu am venit in Romania in octombrie 2005 pentru a analiza oportunitatile de investitii din segmentul bancar. Abordarea in Romania a Finicredito ramane aceeasi din Portugalia, axata pe un echilibru intre risc, crestere si profitabilitate", a declarat Leite.

Citeste si:

Banca Finicredito - Instituicao Financeira de Credito, cu sediul in Porto, a fost infiintata in 1992 si a ajuns in 2007 la o cota de piata de 5,7% si la active de 350 milioane euro.

Finicredito are in prezent 13 sucursale, dintre care 12 in Portugalia si una in Romania, iar Finibanco are 152 de sucursale. Finicredito este specializata pe trei game de produse, respectiv pe leasing si credit pentru achizitionarea de autovehicule, imprumuturi pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata si credit personal.

Finicredito-Instituicao Financeira de Credito SA Sucursala Romania, inregistrata in registrul institutiilor de credit al bancii centrale in 28 noiembrie 2007, are sediul in Voluntari, judetul Ilfov, si a putut demara activitatea din 19 noiembrie.

Unitatea romaneasca a Finicredito are statut de sucursala a unei institutii de credit din alte tari membre ale Uniunii Europene si este a 11-a de acest fel inregistrata in Romania. Dupa intrarea Romaniei in UE, pentru a deschide o astfel de sucursala este nevoie doar de o simpla notificare facuta catre BNR prin intermediul bancii centrale din tara de origine, potrivit legislatiei in vigoare.

Finibanco este al doilea grup financiar portughez care a intrat pe piata romaneasca, dupa Millennium bcp, care insa si-a deschis o subsidiara locala - Millennium Bank. Grupul Finibanco avea active totale de 2,7 miliarde euro si o retea de 142 de unitati la sfarsitul lunii septembrie 2007 si afisase un profit consolidat de 18,4 milioane euro pentru primele noua luni din 2007.