"MKB Romexterra Leasing IFN SA a lansat primul produs de leasing dedicat persoanelor fizice Extinsleas, care permite un grad de indatorare de maximum 60% fata de venituri, obtinand in acest sens aprobarea Bancii Nationale a Romaniei", a precizat Branescu.

Extinsleas este destinat achizitiei de autovehicule pentru care se acorda finantari pe perioade de pana la cinci ani, cat si pentru imobile unde perioada este de cel mult zece ani.

In cazul finantarii pentru imobile, valoarea reziduala este de pana la 50%, nivel care permite, potrivit oficialilor companiei, diminuarea ratei lunare pana la valori similare cu cele ale unui credit imobiliar pe 20 de ani.

Clientii companiei trebuie sa achite un avans de cel putin 5% in cazul vehiculelor, respectiv 25% din valoarea evaluata in cazul imobilelor.

Citeste si:

La acordarea Extinsleas, MKB Romexterra Leasing ia in considerare, pe langa salarii, si alte tipuri de venituri, precum cele din chirii, dividende, pensii, tichete de masa, contracte sau activitati independente.

Compania a dezvoltat, pe pagina sa de internet, un modul unde fiecare solicitant poate determina conditiile de acceptare la finantare, pe baza unor informatii minime.

In 2008, MKB Romexterra Leasing a finantat bunuri de 78 milioane euro, in crestere de aproape patru ori fata de 2006, cand finantarile acordate au insumat 21 milioane euro.

Compania a afisat, in 2007, venituri de 7 milioane euro din activitatea de leasing si un profit net de 1 milion euro.