MKB Romexterra Leasing IFN a primit, vineri, aprobarea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de a acorda populatiei finantari la care accepta un grad de indatorare de cel mult 60% din veniturile eligibile, a declarat directorul de risc al companiei, Cristina Branescu.
"MKB Romexterra Leasing IFN SA a lansat primul produs de leasing dedicat persoanelor fizice Extinsleas, care permite un grad de indatorare de maximum 60% fata de venituri, obtinand in acest sens aprobarea Bancii Nationale a Romaniei", a precizat Branescu.

Extinsleas este destinat achizitiei de autovehicule pentru care se acorda finantari pe perioade de pana la cinci ani, cat si pentru imobile unde perioada este de cel mult zece ani.

In cazul finantarii pentru imobile, valoarea reziduala este de pana la 50%, nivel care permite, potrivit oficialilor companiei, diminuarea ratei lunare pana la valori similare cu cele ale unui credit imobiliar pe 20 de ani.

Clientii companiei trebuie sa achite un avans de cel putin 5% in cazul vehiculelor, respectiv 25% din valoarea evaluata in cazul imobilelor.

La acordarea Extinsleas, MKB Romexterra Leasing ia in considerare, pe langa salarii, si alte tipuri de venituri, precum cele din chirii, dividende, pensii, tichete de masa, contracte sau activitati independente.

Compania a dezvoltat, pe pagina sa de internet, un modul unde fiecare solicitant poate determina conditiile de acceptare la finantare, pe baza unor informatii minime.

In 2008, MKB Romexterra Leasing a finantat bunuri de 78 milioane euro, in crestere de aproape patru ori fata de 2006, cand finantarile acordate au insumat 21 milioane euro.

Compania a afisat, in 2007, venituri de 7 milioane euro din activitatea de leasing si un profit net de 1 milion euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri