Piata bursiera a inregistrat ieri o evolutie linistita, dar ceva mai buna fata de scaderile cu care ne-a obisnuit in ultima perioada. La inchiderea sedintei bursiere valoarea tranzactiilor a depasit 82 de miliarde lei, in crestere cu circa 2 miliarde fata de ziua anterioara.

Capitalizarea pietei a totalizat 370.303 miliarde lei, iar toti indicii bursieri au inchis pe cresteri fata de sedinta de luni.

Astfel, indicele BET (reflecta tendinta celor mai lichide actiuni) a crescut cu 1,36%, atingand valoarea de 4769,79 puncte, iar indicele BET-C (monitorizeaza tendinta de ansamblu a tuturor actiunilor listate) a urcat cu 1,37% pana la 3068,51 puncte. Cea mai mica crestere, 0,74 % a inregistrat-o indicele BET-FI (arata evolutia actiunilor Societatilor de Investitii Financiare) care a ajuns la un nivel de 24079,34 puncte. Cele mai lichide actiuni au fost cele ale Bancii Transilvania (TLV), care au generat un rulaj total de aproape 20 de miliarde lei, urmate de titlurile Petrom (SNP), cu o valoare tranzactionata de 18 miliarde lei, din care 6,9 miliarde lei au fost aferente unei tranzactii speciale realizata la pretul de 3650 lei/actiune. Actiunile TLV au inchis sedinta la un pret de 6950 lei/titlu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri