Leul a stagnat spre finalul sedintei de joi in jurul nivelului de 3,64 lei/euro, apropiat de cel din seara precedenta si de cursul de referinta afisat de banca centrala, intr-un context de calm pe celelalte piete din regiune, sustin dealerii.
La ora 17:50, bancile cumparau un euro cu 3,6402 lei si il vindeau cu 3,6482 lei.

Cursul de referinta anuntat, ieri, de banca centrala a fost de 3,6436 lei/euro, cu aproape un ban peste cel din ziua anterioara.

Publicarea datelor referitoare la deficitul de cont curent, care s-a adancit anul trecut la 14,3% din PIB, a depreciat, pentru scurt timp, leul, spre 3,65 lei/euro, dupa care moneda nationala a revenit spre 3,6400 lei/euro.

"Piata este stabila, leul s-a tranzactionat, in aceasta sedinta intre 3,6370 si 3,6500 lei/euro, insa a avut fluctuatii reduse, de scurta durata. Acest lucru se potriveste starii de pe pietele din regiune, care au fost, de asemenea, stabile", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu.

Cursul afisat ieri de banca centrala arata o stagnare a monedei nationale fata de dolar, acesta variind foarte putin, de la 2,4920 lei/dolar, cat era miercuri, la 2,4921 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat intre 1,4547 si 1,4639 dolari/euro, iar la 17:50 ora Romaniei, cotatia era de 1,4616 dolari/euro.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de ieri un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,73% pe an, fata de 9,26% pe an cat era miercuri, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut, la 10,90% pe an, de la 10,47% pe an.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, raman la un nivel superior celui al dobanzii de politica monetara, de 9% pe an, incheind sedinta la 10 - 10,5%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a refuzat, ieri, toate ofertele bancilor in cadrul licitatiei prin care urmarea sa atraga 500 milioane lei in certificate de depozit la trei luni, din cauza dobanzilor prea mari cerute de banci, cuprinse intre 9,21 si 11%, cu o medie de 9,64% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri