Moneda nationala s-a apreciat azi cu doar 0,02% pana la 3,6379 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, in conditiile in care BNR a atras 3,45 miliarde lei din piata, pentru a compensa intrarea unei sume mai mari, din depozite ajunse la maturitate, sustin dealerii.
Cursul de referinta a fost, vineri, de 3,6388 lei/euro. Cursul a fluctuat azi intr-un culoar restrans, intre 3,63 si 3,64 lei/euro, iar la ora 14:10, se situa la 3,6360-3,6440 lei/euro.

"Piata este linistita. Faptul ca BNR a scos din piata, prin licitatie, aproape 3,5 miliarde lei, nu a miscat semnificativ cursul", a explicat dealerul Bancii Comerciale Carpatica, Florin Constantinescu, citat de NewsIn.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, luni, 3,45 miliarde lei (948,35 milioane euro) in depozite la o saptamana, pentru care plateste bancilor o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9%.

Astazi s-a intors in piata un depozit atras de banca centrala in urma cu doua saptamani, in valoare de 4,6 miliarde lei (1,27 miliarde euro) si la care BNR a platit pentru prima data o dobanda de 9% pe an, dupa ce majorase, in aceeasi zi, rata dobanzii de politica monetara la acest nivel.

Cursul afisat azi de banca centrala arata o depreciere cu 0,27% a monedei nationale fata de dolar, de la 2,4788 lei/dolar, cat era vineri, la 2,4855 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat de la 1,4690 la 1,4611 dolari/euro, iar la 14:15 ora Romaniei, cotatia era de 1,4616 dolari/euro.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de azi, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,73% pe an, fata de 8,94% pe an cat era vineri, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut, la 9,58% pe an, de la 9,84% pe an.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, incadrau luni dobanda de politica monetara, de 9%, pe o piata cu un nivel confortabil de lichiditate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri