Astfel, clientii pot obtine credite ipotecare chiar si cu avans zero, daca gradul minim de acoperire cu garantii de 118%, se arata intr-un comunicat al bancii.

Valoarea cheltuielilor de subzistenta luate in considerare pentru calculul gradului de indatorare ajunge la 245 de lei pe membru de familie.

Banca accepta cel mult patru codebitori la calculul veniturilor cumulate, pentru a obtine imprumuturi mai mari, nefiind necesar ca acestia sa aiba acelasi domiciliu cu solicitantul creditului.

De asemenea, Banca Romaneasca a majorat de astazi dobanzile platite la economiile in euro atrase de la clienti cu pana la jumatate de punct procentual, in cazul depozitelor constituite pe una pana la trei saptamani, ce vor fi remunerate cu 4,25% pe an.

Citeste si:

In cazul depozitelor pe 30 de zile, banca a majorat dobanda anuala cu 0,2 puncte procentuale, pana la 4,30%. In cazul depozitelor pe 60 de zile, dobanda a urcat la 4,35% pe an, de la 4,20%.

Banca Romaneasca si-a dublat valoarea activelor in 2007 fata de 2006, pana la 1,9 miliarde euro, in conditiile dublarii portofoliului de credite pana la 1,3 miliarde euro.

Banca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.