Doha Bank are deja filiale operationale in New York si Dubai, pe langa birourile reprezentative din Singapore, Turcia, Tokyo si Shanghai. Deschiderea reprezentantei din Romania marcheaza extinderea operatiunilor Doha Bank in opt tari la nivel mondial.

Ceremonia de deschidere s-a tinut la sediul reprezentantei, din cadrul Marriott Grand Offices si l-a avut ca invitat special pe ambasadorul Qatarului in Romania, Salem Abdullah Sultan Al Jaber.

La ceremonie au mai luat parte asmbasadorii Egiptului, Iordaniei si Irakului in Romania, oficiali din partea Camerei de Comert si ai Camerei de Comert Romano-Turce, alaturi de reprezentantii guvernului.

Cu aceasta ocazie, directorul executiv al Doha Bank, R. Seetharaman, a declarat ca "Romania este o importanta economie din Europe de Est, prin urmare o poarta catre pietele europene".

Citeste si:

Acesta a mai spus ca pietele europene reprezinta unul dintre principalii parteneri comerciali pentru Orientul Mijlociu, astfel biroul reprezentativ Doha Bank din Romania este o initiativa strategica care va facilita tranzactiile bilaterale intre Orientul Mijlociu si Europa.

Seetharaman a adaugat ca economia Romaniei e evoluat foarte bine cu o crestere de 5% a produsului intern brut (PIB) din 2000, invocand eforturile facute de guvern pentru procesele de reforma, stabilitatea macroeconomica si cresterea puternica a exporturilor ca fiind principalele motive ale evolutiei Romaniei.

Seetharaman a subliniat ca performantele Doha Bank si prezenta la nivel mondial vor furniza servicii sectorului corporatist din Romania si vor sustine comertul intre pietele din Orientul Mijlociu si pietele europene.