Compania Grawe Romania Asigurare a obtinut un profit net de 7,92 milioane lei (2,37 milioane euro) in 2007, in crestere cu 90% fata de anul anterior, si estimeaza castiguri mai mari cu 50% in acest an.

In 2007, compania a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 101,4 milioane lei (30,38 milioane euro) si a platit daune de 4,3 milioane lei (1,29 milioane euro).

In 2007, veniturile din prime ale companiei Grawe Romania Asigurare au inregistrat o crestere reala de 31%, comparativ cu 2006.

"Rezultatele companiei au fost influentate de campania pensiilor private obligatorii, dar am reusit sa minimizam impactul in ceea ce priveste activitatea fortei proprii de vanzari", se mentioneaza in comunicat.

Pentru 2008, conducerea societatii estimeaza o majorare cu cel putin 30% a volumului de prime subscrise si cu circa 50% a rezultatului financiar.

"Suntem multumiti de activitatea din 2007, care a crescut intr-un ritm care a depasit estimarile de la inceputul anului si pe care-l consideram mai mult decat "confortabil", in conditiile in care vrem sa ocupam locul cinci pe piata de profil din Romania", se mai arata in comunicat.

Grawe Romania Asigurare SA si-a inceput activitatea in anul 2000, cand gupul financiar austriac Grawe a decis intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor de viata. In prezent, compania Grawe isi desfasoara activitatea prin intermediul brokerilor specializati si a fortei proprii de vanzare si este prezenta in 19 judetele din tara prin propriile agentii, la care se adauga cele sase agentii din Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Pedalezi? A aparut si prima asigurare pentru biciclete din Romania