Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut un profit net de 90 milioane lei (26,7 milioane euro) in 2007, de peste doua ori mai mare decat in anul anterior, iar in 2008 banca si-a propus sa ramana pe profit, in ciuda costurilor mari de rebranding.
Pentru 2006, CEC afisase un profit net de 39,8 milioane lei (11,8 milioane euro), de peste noua ori mai mare decat in 2005.

"In acest an, vrem sa ramanem putin deasupra nivelului de echilibru intre profit si pierdere, in conditiile in care in care vom investi masiv in procesul de schimbare a imaginii si de reformare a CEC. In astfel de cazuri, profitabilitatea este sacrificata", a spus presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, in prezent, reprezentantii institutiei evalueaza oferta CEC pentru a vedea care sunt cele mai cerute produse si pentru a le pune in noi parametri.

"Nu trebuie sa inventam apa calda. Principalul obiectiv este sa oferim produse flexibile, solutia nu este neaparat o gama foarte larga", a mai precizat presedintele CEC.

La sfarsitul lui ianuarie 2008, activele CEC au depasit 10 miliarde de lei (3 miliarde euro), in cresterea anuala a acestora fiind de aproximativ 37%. In 2006, valoarea activelor bancii ajunsese la 7,1 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

Volumul creditelor acordate de CEC a ajuns, la finalul anualui trecut, la 4,89 miliarde lei (1,453 miliarde euro), in crestere cu 53% fata de soldul la 31 decembrie 2006. Dintre acestea, 3,7 miliarde lei (1,1 miliarde euro) sunt credite acordate populatiei, restul fiind imprumuturi catre firme.

Pe segmentul de retail, structura portofoliului de credite este formata in proportie de 10% din credite in valuta, cea mai mare parte constituind credite in lei. De asemenea, 18% reprezinta credite ipotecare si imobiliare, restul de 82% fiind imprumuturi de consum si credite de nevoi personale cu garantii reale.

Pe partea de corporate, banca a finantat, pana in prezent, mai mult firme mici si mijlocii sau proiecte din administratia publica locala, insa in urmatoarea perioada intentioneaza sa-si extinda activitatea catre colaborari cu firme mai mari, de exemplu prin imprumuturi pentru proiecte imobiliare.

"Avem deja 3-4 astfel de proiecte pe care le finantam, insa in curand, in cursul primei jumatati a anului, vom depasi pragul de 100 milioane euro", a explicat Ghetea.

De asemenea, expunerea CEC in agricultura, tot pe partea creditarii firmelor, a ajuns anul trecut la 12%.
Volumul depozitelor atrase de CEC a ajuns, la sfarsitul lui 2007, la 8 miliarde lei (2,37 miliarde euro), in crestere cu 37% fata de finalul lui 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri