Moneda nationala a mai castigat un ban spre finalul sedintei de marti fata de seara precedenta, pana la 3,64 lei/euro, pe fondul aprecierii valutelor din zona, precum forintul unguresc, sustin dealerii
Inainte de deschiderea pietei valutare locale, moneda nationala a castigat peste doi bani, pana la 3,6204 lei/euro, dupa care tranzactiile au fost reluate brusc de la 3,6475 lei/euro, cu o usoara tendinta de apreciere a leului. Pe parcursul sedintei de marti, moneda nationala a fluctuat aproape constant in jurul nivelului de 3,64 lei/euro, cu exceptia unei scurte perioade, dupa ora 12:00, in care cursul a coborat pana la 3,6335 lei/euro. La ora 16:40, bancile cumparau un euro cu 3,6399 lei si il vindeau cu 3,6458 lei.
"Leul s-a intarit astazi (n.r. marti) mai ales pe fondul aprecierii valutelor din regiune. Cele mai semnificative castiguri au fost inregistrate de forint. E posibil ca in urmatoarea perioada sa asistam la noi aprecieri ale monedei nationale, deoarece la noi si dobanzile interbancare sunt mai mari si, in plus, se vor efectua plati mari la buget, care se pot sustine si prin vanzari de valuta", a declarat dealerul Bancii Transilvania, Florin Bota, pentru NewsIn.

Forintul unguresc s-a apreciat marti cu aproximativ 1,5%, stagnand, dupa ora 16:00, la niveluri usor peste 258 forinti/euro.

Cursul afisat marti de banca centrala arata o apreciere cu 0,44% a monedei nationale fata de cea europeana, pana la 3,6430 lei/euro, respectiv o intarire cu doi bani (0,79%) a leului fata de dolar, de la 2,4700 lei/dolar, cat era luni, la 2,4506 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat marti intre 1,4778 si 1,4889 dolari/euro, iar la 16:40 ora Romaniei, cotatia era de 1,4869 dolari/euro.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,19% pe an, fata de 9,44% pe an cat era luni, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 9,94% pe an de la 10,31% pe an.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, se mentin la un nivel ridicat, de aproape 10% pe an, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri