Carpatica Asig a subscris prime brute in valoare de114,13 milioane lei (circa 34,19 milioane euro) in 2007, cu 5,99 % mai mari fata de anul anterior, iar valoarea daunelor platite s-a ridicat la 61,20 milioane lei (18,34 milioane euro).

In 2006, Carpatica Asig a subscris prime brute in valoare de 112, 82 milioane lei. Cresterile au fost inregistrate de asigurarile mijloacelor de transport terestru, de cele de raspundere civila profesionala si cele ale daunelor la proprietati.

Primele brute subscrise pentru aceste clase de asigurari au fost de 33,37 milioane lei (10 milioane euro) cu o crestere de aproape 4% fata de anul trecut. De asemenea, asigurarea de raspundere civila auto precum si asigurarea de credite au inregistrat prime de 55,83 milioane lei, respectiv de 10,65 milioane lei, se arata in comunicat.

Rezultatele Carpatica Asig au fost determinate de schimbarile sociale la care a fost supusa piata asigurarilor prin cresterea parcului auto, a numarului celor care apeleaza la credite pentru achizitionarea de bunuri precum si constientizarea sigurantei unui astfel de serviciu, au precizat reprezentantii companiei.

Cresterea primelor brute subscrise pentru asigurarea de raspundere civila profesionala a fost impulsionata si de constientizarea de catre angajati a importantei unei cariere asigurate pe termen lung si de necesitatea incheierii unei astfel de polite care sa ofere protectie in caz de nevoie, se mai arata in comunicat.

Membra a grupului financiar Carpatica, Carpatica Asig activeaza pe piata asigurarilor din 1996 si are in prezent o retea de 120 de unitati teritoriale. Compania a inregistrat in 2006 o crestere a primelor brute subscrise cu 104,28% fata de anul anterior.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BAAR a solutionat peste 90% din dosarele Astra si Carpatica Asigurari