Moneda nationala s-a depreciat cu aproape un ban pana la 3,65 lei/euro, ca urmare a ordinelor de marcare a profiturilor aparute in a doua parte a zilei de la investitorii cu plasamente valutare in regiune.
"Volatilitatea a fost destul de mare. In prima parte a zilei a avut loc o apreciere a leului pana la 3,62 lei/euro, dupa care avut loc o revenire a cursului pana la 3,65 lei/euro. Evolutia cursului leului a fost corelata cu cea a altor monede din regiune, dar numai pana la un anumit punct, pentru ca celelalte monede emergente nu s-au depreciat la fel de rau ca leul", a spus Narcis Noaghea, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), potrivit NewsIn.

Moneda nationala s-a apreciat in primele tranzactii de ieri de la 3,6350 la 3,6170 lei/euro, iar dupa inceperea tranzactiilor interbancare de pe piata locala, cursul a revenit la 3,6350 lei/euro. Dupa o noua tentativa de apreciere pana la 3,6210 lei/euro, moneda nationala a pierdut treptat teren pana la 3,6540 lei/euro, iar la 17:15, dupa inchiderea pietei locale, euro era cotat la 3,6430-3,6510 lei.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat in cursul zilei de ieri un curs de referinta ce arata o depreciere a leului cu 0,12% fata de nivelul afisat marti, pana la 3,6474 lei/euro.

Cursul afisat ieri de banca centrala arata o usoara depreciere cu 0,12% a monedei nationale fata de dolar, de la 2,4700 lei/dolar, cat era luni, la 2,4506 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat ieri de la 1,4972 la 1,5096 dolari/euro.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de ieri, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,14% pe an, fata de 9,19% pe an cat era marti, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 9,86% pe an de la 9,94% pe an.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, se mentin la un nivel ridicat, de peste 9% pe an, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii, motiv pentru care bancile nu sunt prea interesate sa participe la licitatiile BNR care ofera dobanzi de 9% pe an.

Banca centrala a atras ieri 50 milioane lei (13,7 milioane euro), de la o singura banca, pe care i-a plasat in depozite cu scadenta la 3 martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri