Bank of Cyprus a raportat la finalul anului trecut o crestere a portofoliului de credite pe noile piete, din Romania si Rusia, la circa 342 milioane euro, in vreme ce pana in 26 februarie anul curent imprumuturile au urcat la 444 milioane euro, indicand perspective bune pentru volume mai mari.

Bank of Cyprus estimeaza ca, in 2010, circa 20% din portofoliul sau de credite va proveni din alte tari decat Cipru si Grecia. Grupul bancar, cu sediul in Cipru, are operatiuni bancare si in Grecia, iar in ultimii doi ani s-a extins pe pietele din Romania, Ucraina si Rusia.

In Romania, grupul financiar isi propune cresterea portofoliului de credite la 1,5 miliarde euro pana in 2010.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie anul trecut pe sectorul institutiilor de leasing, iar in iulie 2007 a inceput operatiunile bancare, vizand in primul rand sectorul de corporate banking.

Banca a fost atrasa de cresterea economica a Romaniei, care se mentine la nivelul de 6%, in vreme ce sectorul bancar are o rata de penetrare redusa, oferind astfel oportunitati semnificative.

Citeste si:

Bank of Cyprus vrea sa deschida in urmatorii trei ani in Romania 36 de unitati, dintre care 22 vor fi in Bucuresti, iar restul in alte orase importante din tara. Grupul cipriot are in prezent patru sucursale in Romania.

Grupul cipriot va oferi si servicii pentru sectorul de retail, dar acestea vor fi dezvoltate cu grija, si indreptate catre clienti preferentiali, se arata in raport. Banca are ca obiectiv pana in 2010 si lansarea serviciilor de internet-banking.

Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, a afisat, miercuri, o crestere a profitului net al grupului cu 55% in 2007, pana la 485 milioane euro.

Bank of Cyprus si-a anuntat miercuri si planurile revizuite pentru intervalul 2008-2010, care prevad obtinerea unui profit de 540 milioane euro in 2008 si atingerea unei rate anuale de crestere a profitului brut de peste 25% pentru 2009 si 2010.