Cele trei fonduri vor fi denumite Zepter Actiuni, Zepter Mixt si Zepter Obligatiuni.

In cadrul fondului Zepter Actiuni, pana la 90% din portofoliu va fi investit in actiuni. In cazul fondului Mixt, pana la 70% din portofoliu va fi reprezentat de actiuni, in timp ce in cadrul fondului Zepter Obligatiuni, pana la 40% din portofoliu va fi reprezentat de actiuni si 50% de obligatiuni.

"Consider ca fondul de actiuni va avea cela mai bune rezultate", a mentionat Stanciu, care a adaugat ca perioada de maturitate este de doi-trei ani.

Investitia totala pentru lansarea acestor fonduri s-a ridicat la 5 milioane euro. Din total, 3,5 milioane euro au fost directionate catre Zepter Actiuni, 1 milion euro catre Zepter Mixt si 500.000 euro catre Zepter Obligatiuni.

Citeste si:

"Pana la sfasitul anului, dorim sa lansam un fond care va investi in alte fonduri, bazat pe pietele emergente din sud-estul Europei", a mai spus Stanciu.

Acesta a adaugat ca, pentru inceput, investitiile vor fi facute pe piata din Romania, urmand ca din august 2008, 20% din portofoliu sa fie investit in strainatate.

In prezent, Zepter societate de administrare a investitiilor administreaza doar conturi individuale de "private" si are 10-12 clienti cu conturi de 500.000-600.000 euro.