Zepter Societate de Administrare a Investitiilor va lansa trei fonduri de investitii in urmatoarele doua saptamani, fonduri ce care necesita o investitie de 5 milione euro, a declarat directorul general al societatii, Corneliu Stanciu, citat de NewsIn.

Cele trei fonduri vor fi denumite Zepter Actiuni, Zepter Mixt si Zepter Obligatiuni.

In cadrul fondului Zepter Actiuni, pana la 90% din portofoliu va fi investit in actiuni. In cazul fondului Mixt, pana la 70% din portofoliu va fi reprezentat de actiuni, in timp ce in cadrul fondului Zepter Obligatiuni, pana la 40% din portofoliu va fi reprezentat de actiuni si 50% de obligatiuni.

"Consider ca fondul de actiuni va avea cela mai bune rezultate", a mentionat Stanciu, care a adaugat ca perioada de maturitate este de doi-trei ani.

Investitia totala pentru lansarea acestor fonduri s-a ridicat la 5 milioane euro. Din total, 3,5 milioane euro au fost directionate catre Zepter Actiuni, 1 milion euro catre Zepter Mixt si 500.000 euro catre Zepter Obligatiuni.

"Pana la sfasitul anului, dorim sa lansam un fond care va investi in alte fonduri, bazat pe pietele emergente din sud-estul Europei", a mai spus Stanciu.

Acesta a adaugat ca, pentru inceput, investitiile vor fi facute pe piata din Romania, urmand ca din august 2008, 20% din portofoliu sa fie investit in strainatate.

In prezent, Zepter societate de administrare a investitiilor administreaza doar conturi individuale de "private" si are 10-12 clienti cu conturi de 500.000-600.000 euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Investitiile in turism, mai usor de obtinut de autoritatile publice