Banca Comerciala Romana (BCR) a depasit pragul de 1.500 de bancomate, avand in prezent cea mai extinsa retea de ATM-uri, in conditiile in care banca are si cel mai mare numar de carduri active, de peste 2,4 milioane, dintre care 90% sunt de debit, au anuntat, astazi, reprezentantii BCR, citati de NewsIn.

"Am imbunatatit si gradul de siguranta si de disponibilitate a retelei de ATM-uri de la 85% in 2006 la 92% in 2007, prin reducerea substantiala a numarului de aparate care afiseaza mesajul “indisponibil temporar” si prin reducerea timpului de interventie", a declarat directorul executiv al departamentului de carduri al BCR, Igor Zganjer.

Numarul tranzactiilor la ATM-urile BCR a inregistrat o crestere cu peste 6% in 2007, ajungand la aproximativ 41 de milioane de operatiuni. De asemenea, valoarea retragerilor de numerar de la ATM a crescut anul trecut cu aproape 26% fata de finalul lui 2006, pana la aproximativ 12 miliarde de lei la finalul anului trecut.

Totodata, numarul operatiunilor de plata a facturilor de la ATM a crescut in 2007 comparativ cu 2006 cu 5,2%, pana la aproximativ 710.000. Valoarea acestor tranzactii a inregistrat o crestere cu pana la 9%, ajungand la aproximativ 110 milioane lei, se mai arata in comunicatul BCR.

Din postura de lider de piata, banca a semnat circa 170 de conventii de plata a facturilor de la ATM cu diversi furnizori de servicii si utilitati de interes national sau local. BCR gestioneaza in prezent peste 450.000 de optiuni de plata.

Printre societatile cu care BCR a semnat conventii de plata a facturilor prin ATM-uri se afla societati de telefonie fixa si mobila, companii furnizoare de internet, operatori de televiziune prin cablu, societati de asigurari, de apa si canalizare, dar si de distributie a energiei electrice.

BCR, membra a grupului financiar-bancar austriac Erste, gestioneaza in prezent active de peste 16,5 miliarde euro. Banca opereaza prin 570 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea de peste 1.500 de bancomate (ATM) si 13.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bank of the Year, editia 4: publicul poate vota cea mai populara banca