PwC: Jumatate dintre angajatori au oferit asigurari de viata in pachetul salarial in 2007

Aproape jumatate dintre intreprinzatorii din Romania (47%) au oferit anul trecut asigurari de viata ca beneficii salariale, iar 62% dintre companii au ales ca stimulent serviciile medicale, a declarat seful de resurse umane al companiei PricewaterhouseCoopers (PwC), Horatiu Cocheci.

Studiul salarial si de beneficii realizat de PricewaterhouseCoopers mai arata ca pensiile private au fost folosite de numai 3% dintre angajatori, un nivel asteptat de jucatori, in conditiile in care piata se afla la inceput.

"In ce priveste asigurarile de viata, companiile s-au orientat in special catre asigurarile in caz de deces", a mentionat Cocheci, care a adaugat ca baza de calcul pentru asigurarea de viata este, in medie, de doua salarii anuale.

Horatiu Cocheci a mai spus ca pensiile private intra in categoria de beneficii de protectie, care se bazeaza atat pe nevoia de protectie fata de risc, cat si pe potentialul de investitie.

Potrivit aceluiasi studiu, cele mai oferite beneficii de catre companiile din Romania sunt tichetele de masa, urmate de suporturile financiare penstru ocazii speciale si abonamentele la clinicile medicale private. Ultimele pozitii in clasament sunt ocupate de beneficiile acordate de angajator prin intermediul fondurilor de pensii, actiunilor si prin oferirea posibilitatii de a participa la profit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri