Porsche Bank Romania a afisat o crestere cu 15% a valorii bunurilor finantate in 2007, pana la 249,9 milioane euro (833,9 milioane lei), in conditiile cresterii numarului contractelor de finantare incheiate anul trecut cu aproximativ o treime fata de 2006, pana la 20.867 unitati, a anuntat banca.
La sfarsitul anului trecut, valoarea totala a bunurilor finantate de Porsche Bank Romania ajunsese la 331,6 milioane euro (1,1 miliarde lei), in crestere cu 9,8% fata de finalul lui 2006. Numarul total al contractelor de finantare incheiate de banca a ajuns la finalul anului trecut la 62.929.

La sfarsitul anului 2007, 96% din portofoliul Porsche Bank Romania era alcatuit din contracte de leasing financiar si operational, iar 4% din contracte de credit auto. Trei sferturi din contractele de finantare incheiate de Porsche Bank Romania au fost pentru companii si restul de 25% au fost pentru populatie. Acest aspect este explicat prin "inasprirea conditiilor de finantare pentru clientii persoane fizice si introducerea de noi reglementari pentru aceasta categorie", se arata in comunicatul bancii.

"Pentru 2008 ne propunem sa ne consolidam strategia de promovare, in sensul unei si mai stranse legaturi intre solutiile noastre de finantare si automobilele promovate de Porsche Romania pe piata locala", a spus directorul Porsche Bank Romania, Kurt Leitner.

Porsche Bank Romania estimeaza pentru 2008 o crestere a volumului total al bunurilor finantate cu 14%, pana la 285 milioane euro. De asemenea, compania planuieste sa lanseze in Romania, din ultimul trimestru al acestui an, propria divizie de asigurari – Porsche Insurance.

"Produsele Porsche Insurance se vor adresa in primul rand clientilor care au achizitionat un automobil Audi, Porsche, Seat sau Skoda importat de catre dealer-ul Porsche Romania", a declarat directorul Porsche Broker de Asigurari, Virgil Chirica.

Grupul Porsche este prezent pe piata romaneasca din 1999 si cuprinde Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Mobility.

Porsche Bank Romania, membra a holding-ului Porsche, ofera produse de finantare a autoturismelor comercializate de catre Importatorul Porsche Romania: Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen, Porsche si Bentley.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri