Eximbank lanseaza un produs pentru femeile intreprinzatoare

Eximbank, Banca de Export – Import a Romaniei, a lansat un produs de finantare pentru firmele mici si mijlocii (IMM) cu actionariat majoritar feminin, pentru care dobanda este fixa si subventionata cu 5 puncte procentuale.

"Firmele mici si mijlocii cu actionatiat majoritar feminin pot obtine imprumuturi de pana la 100.000 euro, pe o perioada de cel mult cinci ani, pentru care dobanda este subventionata cu 5 puncte procentuale si fixa pe toata perioada derularii creditului", a declarat presedintele Eximbank Romania, Carmen Radu.

Referitor la dobanda, Carmen Radu a explicat ca punctul de pornire este dobanda practicata pe piata, din care se scad cele 5 puncte procentuale subventionate. "Dobanda este in functie de gradul de risc al fiecarui client. Un client cu un grad de risc foarte scazut poate lua pe piata un credit in lei pentru care dobanda este in prezent de 10-11%. Scazand cele cinci puncte procentuale se ajunge la o dobanda minima de 5-6%", a declarat pentru NewsIn Carmen Radu.

Finantarile prin noul produs sunt acordate pentru investitii in echipamente si utilaje, capital de lucru, proiecte de "start-up" si extindere sau dezvoltarea afacerii. Principalul criteriu de eligibilitate pentru accesarea acestui produs este ca IMM-ul sa aiba actionari majoritari femei sau administrare asigurata de femei care au si calitatea de actionar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri