BRD Sogelease IFN SA, filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a incheiat in 2007 peste 3.800 de contracte, cu 12% mai multe decat in 2006, iar valoarea bunurilor finantate a crescut cu 29% la 225 milioane euro.
Structura portofoliului BRD Sogelease la 31 decembrie 2007 consta din finantari de autovehicule comerciale - in proportie de 45%, autoturisme - 19%, echipamente de constructii - 16%, echipamente industriale, medicale si agricole - 16%, echipamente IT - 3% si imobiliare - 1%.

"Fata de sfarsitul anului 2006, structura portofoliului BRD Sogelease nu s-a modificat, iar schimbarile survenite au fost in conformitate cu cerintele si evolutia pietei, in sensul diminuarii ponderii unor bunuri (autoturisme – in scadere cu 4%), dar si in directia cresterii ponderii pentru altele (echipamente de constructii, dar si industriale, medicale – in crestere cu 2%). Aceaste tendinte sunt normale si se datoreaza schimbarilor legislative si oportunitatilor de investitii determinate de accesul in Uniunea Europeana", sustin reprezentantii companiei.

BRD Sogelease isi promoveaza produsul de leasing, atat prin reteaua de unitati a BRD - fapt care ii ajuta sa abordeze cu usurinta clientii existenti si potentiali ai bancii si sa utilizeze structuri de finantare adaptate acestora -, cat si prin parteneriatele dezvoltate de companie cu diversi furnizorii (vendor finance) din piata auto, a echipamentelor de constructii si a echipamentelor medicale.

"In portofoliul BRD Sogelease, segmentul echipamentelor, in special al celor de constructii, este unul foarte dinamic si ne propunem sa il pastram la fel de activ, beneficiind din plin de cunostintele pe care le-am obtinut in perioada de cand activam in aceasta piata. Evident, acest lucru nu va fi facut in defavoarea celorlalte tipuri de bunuri ce pot face obiectul unei finantari de tip leasing", sustine Daniela Davidescu, directorul comercial al BRD Sogelease.

"In 2008, BRD Sogelease isi propune sa mentina ritmul ascendent de pana acum si sa intre in topul primelor trei firme de leasing afiliate unor institutii financiare", potrivit reprezentantilor companiei.

BRD Sogelease este detinuta in proportie de 100% de BRD-Groupe Societe Generale. Compania este membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, care reprezinta interesele a 32 de societati de leasing si insumeaza, potrivit propriilor estimari, aproximativ 92% din piata de profil din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri