Banca Romaneasca, subsidiara grupului bancar elen National Bank of Greece, a raportat o crestere a profitului cu 8% la 12 milioane euro in 2007, odata cu dublarea portofoliului de credite la 1,54 miliarde euro.
Profitul din activitatile de baza ale Bancii Romanesti a sporit cu 8% anul trecut, la 12 milioane euro de la 11 milioane euro, pe fondul unei cresteri a veniturilor cu 43%, la 72 milioane euro. In 2006, veniturile rezultate din activitatile de baza ale Bancii Romanesti s-au cifrat la 50 milioane euro. In acelasi timp, costurile operationale ale bancii au crescut anul trecut cu 53%, pana la 60 milioane euro, dupa ce in 2006 au insumat 39 milioane euro.

Imprumuturile acordate firmelor de Banca Romaneasca au crescut de peste doua ori (114%) anul trecut, la 844 milioane euro, in timp ce creditele directionate catre sectorul de retail s-au dublat, la 691 milioane euro. De asemenea, depozitele atrase de banca s-au marit cu 92%, pana la 634 milioane euro.

In 2006, portofoliul de credite al Bancii Romanesti se ridica la 741 milioane euro, in timp ce depozitele atrase se cifrau la 331 milioane euro.

Banca Romaneasca a deschis anul trecut 46 de unitati noi, extinzandu-si reteaua nationala la 122 de unitati, ceea ce a determinat si cresterea numarul de angajati cu 41%, pana la 1.539.

La nivelul subsidiarelor National Bank of Greece din sud-estul Europei, Banca Romaneasca s-a clasat dupa Bulgaria in privinta valorii portofoliului de credite, dar in fata subsidiarelor din Serbia si Cipru.

Afacerile NBG din Grecia si Turcia au avut cea mai mare pondere anul trecut, cu imprumuturi de circa 50 miliarde euro si un profit din activitatile de baza de peste 1,4 miliarde euro.

Banca Romaneasca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri